MENU

Landsholdsspillere sætter ord på værdier og retningslinjer

DBU har i samarbejde med herre- og kvindelandsholdet udarbejdet en video og en folder til DBU’s nye landsholdsspillere. Materialerne er en hjælp til at forstå den rolle og det ansvar, der følger med, når man trækker landsholdstrøjen over hovedet.

Som landsholdsspiller spiller du ikke for dig selv. Du spiller for Danmark. Derfor følger der et ansvar med, der er vigtigt at være bevidst om.

Nu har DBU og forbundets to A-landshold udarbejdet en såkaldt ”Start 11’er” med 11 retningslinjer, alle landsholdsspillere forventes at efterleve. Retningslinjerne er en del af en publikation, som sendes til alle nye landsholdsspillere forud for deres første kamp. Du kan se hele publikationen her.

”Som landsholdsspillere er vi forbilleder for mange fans og andre fodboldspillere. Det gælder både på banen, og når vi udtaler os i medierne eller skriver noget på de sociale medier,” lyder det fra de to landsholdsanførere Simon Kjær og Pernille Harder.

I folderen til landsholdsspillerne forklarer DBU’s formand Jesper Møller og administrerende direktør Claus Bretton-Meyer således:

”Denne folder er et forsøg på at blive mere tydelig omkring de forventninger og forpligtelser, der følger med landsholdstrøjen. Det er ikke nok at være sportsligt dygtig. Der er noget større end resultatet – nemlig integritet og respekten for den gave, fodbolden er.”

I videoen, der følger med folderen, optræder Christian Eriksen, Thomas Delaney, William Kvist, Mathias ’Zanka’ Jørgensen, Pernille Harder, Theresa Nielsen, Janni Arnth og Sanne Troelsgaard. Her forklarer de med egne ord, hvordan de efterlever de 11 retningslinjer.

”Vi spiller for Danmark – velkommen på landsholdet,” er en del af det samlede Code of Conduct for DBU, der blev offentliggjort sidste år. Du kan læse mere her

Start 11’eren lyder:

1. Vi er særligt udvalgte – vi skal vinde og begejstre

2. Vi overholder reglerne – både samfundets, fodboldens og holdets regelsæt

3. Vi modsætter os enhver form for snyd – doping, matchfixing mm.

4. Vi respekterer de afgørelser, som dommere og andre officials træffer

5. Vi prioriterer vores helbred samt med- og modspilleres og undgår unødvendige risici

6. Vi støtter mangfoldighed og er imod enhver form for diskrimination

7. Vi viser passion og respekt – både når vi vinder, og når vi taber

8. Vi er loyale over for fællesskabet – på og uden for banen

9. Vi agerer altid professionelt og holder aftalerne med alle på og omkring holdet

10. Vi giver os tid til dialog med fans, samarbejdspartnere og journalister

11. Vi er forbilleder døgnet rundt, året rundt – både på banen, i byrummet og på sociale medier

Såfremt retningslinjerne ikke bliver efterlevet, kan landsholdsspillerne blive tildelt misbilligelser og advarsler eller blive udelukket fra deltagelse i en eller flere landskampe.

Et code of conduct er en fælles ramme med retningslinjer for god opførsel.

Log ind