MENU

Nils Nielsen stopper som landstræner

U19-kvindelandstræner Søren Randa-Boldt overtager ansvaret for kvindelandsholdet, indtil den nye landstræner er på plads.

Landstræner Nils Nielsen er i dag blevet enig med DBU om at stoppe som træner for det danske kvindelandshold. Der er grund til at se frem ad efter kvindelandsholdets succesfulde præstationer ved EM – både for holdet og for landstræneren selv, siger Nils Nielsen, der forlader trænerrollen efter fire år. 

”Jeg er utrolig stolt over at have arbejdet med kvindelandsholdet de seneste fire år. Ovenpå en succesfuld kvalifikation og en fantastisk præstation ved EM er der åbnet for gode muligheder for at rykke endnu mere på udviklingen af kvindefodbolden i Danmark – ikke kun i landsholdsregi, men overordnet set. Det kalder på nye øjne og kræfter,” siger Nils Nielsen.

Landsholdets anfører, Pernille Harder, takker Nils for hans dedikerede arbejde igennem de seneste fire år:

”På spillernes vegne vil jeg gerne takke Nils for hans arbejde og indsats gennem alle årene som landstræner. Vi spillere ønsker ham selvfølgelig alt det bedste i karrieren fremover.” 

Nils Nielsen har ikke kun været en vigtig drivkraft i kvindelandsholdets EM-succes, men har i sit virke i DBU gjort en kæmpe forskel for kvindefodbolden, understreger Kim Hallberg, elitechef i DBU.  

”Nils har gennem årene været foregangsmand på flere store projekter, der har været med til at udvikle kvindefodbolden. Projekter som Høje Målvogtere og den særlige A-træner-uddannelse for kvinder har givet grobund for flere kvinder og piger i fodbolden – både på og uden for banen. Målsætningen for Nils’ arbejde er i sandhed nået – endda hurtigere og med mere succes, end de fleste havde kunnet forestille sig. Vi skylder Nils en kæmpe tak for indsatsen med kvindefodbold og ønsker ham alt held og lykke i fremtiden,” siger Kim Hallberg. 

Hvad fremtiden bringer for Nils Nielsen er endnu uvist, men der er muligheder i flere grene af trænergerningen. 

”Jeg glæder mig til en ny udfordring. Jeg er åben over for de nye projekter, der dukker op i fremtiden – om det er inden for herre- eller kvindefodbolden. Jeg skal finde lige præcist det projekt, som kan tænde glæden i mig – så ved jeg, at det er det rette,” siger Nils Nielsen. 

Nils Nielsen overtog rollen som træner for kvindelandsholdet i september 2013 efter Kenneth Heiner-Møller. Tidligere stod Nils Nielsen i spidsen for U18-herrelandsholdet i DBU. Nils Nielsens kontrakt som træner for kvindelandsholdet løber til og med 1. januar 2018, men Nils stopper altså sit virke per dags dato. 

U19-kvindelandstræner Søren Randa-Boldt overtager roret, indtil den rigtige kandidat til jobbet er fundet. I stedet træder tidligere U16-landstræner Danny Jung ind som midlertidig U19-landstræner.

Du kan se Nils Nielsens CV her, mens du finder Søren Randa-Boldts CV her

Log ind