MENU

Show-turnering til fordel for kampen mod homofobi

Copenhagen Pride: DBU, Pan Idræt, politikere og Spillerforeningen spiller fodbold mod homofobi

I forbindelse med Copenhagen Pride mødes fodboldhold fra Spillerforeningen, Pan Idræt, Christiansborg/Københavns Borgerrepræsentation og DBU i dag torsdag den 17. august i en venskabelig fodboldturnering for at sætte fokus på problemer med homofobi i dansk fodbold.

Ligestillingsminister Karen Ellemann siger velkommen og skyder turneringen i gang kl. 17.30, hvorefter de fire hold mødes på kryds i kampe af 10 minutters varighed.

Turneringen af en del af kampagnen Fodbold For Alle, som Spillerforeningen, DBU, Fair Fans og Amnesty står bag, der skal sætte fokus på og gøre op med de alvorlige problemer med homofobi i dansk fodbold.

- Det er et fantastisk vigtigt budskab at støtte op om. Vi skal simpelthen problemerne med homofobi i dansk fodbold til livs. Derfor var jeg heller ikke i tvivl, da jeg blev spurgt, om jeg ville være med til den her turnering sammen med nogle af mine tidligere fodboldkolleger, siger Hjalte Bo Nørregaard, tidl. FC København, SC Heerenveen og AGF.

Kommunikationschef for DBU, Jakob Høyer, støtter op:

-      Det er et vigtigt signal, at vi står der side om side; politikere, spillere og repræsentanter fra alle dele af sporten. Homofobi, og diskrimination i det hele taget, har ingen plads i dansk fodbold. Det skal stå helt klart for enhver, der elsker vores fælles sport.

Kampagnen benytter #FodboldForAlle, som vi håber, alle der har lyst til at komme forbi turneringen, har lyst til at benytte.

Praktisk

Sted: Nytorv, København K.

17.30: Ligestillingsminister Karen Ellemann siger velkommen

17.45: Turneringen skydes i gang

Der spilles kampe af 10 minutters varighed. 

Log ind