MENU

Fodboldsporten skaber 8600 danske job

Fodbold bidrager til job og vækst. Det viser en ny analyse, der har samlet professionelle- og amatørklubbernes omsætning. Over 8600 danskere er beskæftiget alene på grund af fodbold. Blandt andet fordi danske fodboldspillere bruger mere end 800 mio. kroner på tøj, sko og udstyr om året.

Fodbolden bidrager ikke kun positivt til samfundet i form af sundere børn, unge og ældre og lokalt engagement i fodboldforeningen. Fodbold er også lig med beskæftigelse. Helt præcist bidrager Superligaklubber og 1.division med 6.160 job i Danmark hver eneste år. Det viser en ny analyse fra Damvad Analytics.

Det er både amatørklubber og de professionelle, der har en betydning for vækst og beskæftigelse, da fodbolden er med til at skabe en omsætning på 3,3 milliarder kroner om året, viser beregningerne. 


 
Den positive aktivitet skabes både i fodboldbranchen selv, men den har også en indvirkning på andre brancher ved køb af services og varer, når det kommer til transport, rengøring og marketing.

Nye støvler og læderbolde er big business
Derudover er alle landets fodboldspillere med til at bidrage positivt til flere job, når de vælger at skifte fodboldstøvlerne ud eller køber en ny bold, de øver sig på at få i nettet. Helt præcist er de med til at beskæftige 2.500 personer alene på grund af deres forbrug. Samlet set bruger fodboldklubbernes medlemmer ca. 800 millioner kroner om året på tøj, sko og udstyr.
I alt betyder både klubber og forbrug af udstyr altså, at fodboldsporten samlet skaber 8600 job i Danmark hvert år.

Hos den danske virksomhed Select, der producerer omkring tre millioner bolde om året og eksporterer til mere end 50 lande, kan man i den grad mærke fodboldens værdi.

”Fodboldsegmentet i vores virksomhed er klart den dominerende andel i vores forretning og Danmark er i dag et af vores hovedmarkeder. Vi ville være en væsentlig mindre virksomhed, hvis vi udelukkende skulle fokusere på håndbolden, som er vores andet segment,” siger Peter Knap, der er administrerende direktør i Select.

Udover at fodbolden spiller en altafgørende rolle hos Select, så har Select også en betydning for landets beskæftigelse og økonomi.

”Vi har de seneste 14 år haft en flot vækst hver år – en vækst, vi forventer, der vil fortsætte de kommende år. Derudover har vi ligeledes fået flere medarbejdere, og vi beskæftiger nu omkring 55 medarbejdere i Norden,” fortæller Peter Knap. 

       Faktaboks:

• Samlet har fodbold en omsætning på 3,3 mia. kr. årligt i det danske samfund

• Det er et bidrag til BNP på 1,7 mia. kr.

• Samlet skaber fodboldsporten og det følgende forbrug af tøj, sko og udstyr samlet 8660 job i de 98 kommuner i Danmark

Fodboldsportens jobskabelse er fordelt således:
• I professionelle og amatørklubber i Danmark skabes der hvert år 6.160 jobs i de 98 kommuner

• Fodboldspillernes forbrug er på samlet 800. mio. kr ved køb af tøj, sko og udstyr, hvilket skaber en beskæftigelse på ca. 2.500 personer

                                                                                                                        

Log ind