MENU

Kampen mod doping vigtig

De nordiske lande vil til januar drøfte konsekvenserne af IOC’s udelukkelse af Rusland erklærer DBU's formand Jesper Møller

IOC’s udelukkelse af Rusland og Ruslands Olympiske Komite fra deltagelse ved Vinter OL i Pyeongchang i 2018 samt tidligere sportsminister Vitaly Mutkos livsvarige udelukkelse fra den olympiske bevægelse skabte fornyet opmærksomhed omkring den internationale kamp mod doping.

Danmarks Idrætsforbund bakkede beslutningen op, og i DBU er opbakningen til kampen mod doping ligeså entydig:

”Vi støtter en hver form for bekæmpelse af doping i sport, da vi ser det som en af de største trusler for sporten. Det gør vi i tæt samarbejde med bl.a. Kulturministeriet, DIF og ADD, og via vores medlemskaber af UEFA og FIFA,” siger DBU’s formand, Jesper Møller.

Udelukkelsen skabte fokus på organisationerne bag de store idrætsbegivenheder, hvilket ligeledes er et område, der er vigtigt for DBU i det internationale arbejde.

”I DBU arbejder vi aktivt imod en hver form for lovovertrædelse og korruption i de internationale sportsorganisationer, og vi har blandt andet taget aktiv del i de store reformer i FIFA og UEFA, som netop har til sigte at komme dette til livs. Det betyder ligeledes, at vi arbejder aktivt for, at de større internationale events lever op til en række krav og standarder for både menneskerettigheder, arbejdstagers rettigheder og bæredygtighedsprincipper,” fortæller Jesper Møller, der forsikrer, at det er forhold, der vil blive drøftet i DBU’s bestyrelse og samtidig blive bragt videre på nordisk plan.

”Vi har et yderst velfungerende nordisk samarbejde allerede, og når formændene for de nordiske lande mødes i januar, vil der blive lagt op til en drøftelse af, hvordan vi kan være med til at påvirke FIFA og UEFA i en retning, som lever op til vores generelle holdninger og principper. Det inkluderer også, om der skal stilles krav til de personer, der tegner organisationerne, som tilfældet er med Vitaly Mutko, selvom han formelt er allerede er ude af FIFA's council, da han ikke bestod integritetschecket,” slutter Jesper Møller.

Log ind