MENU

Motionsfodbold kan målrettes helt forskellige målgrupper

Få hjælp til at være bevidste i jeres målgruppevalg, og få holdet til at blive en større succes.

Bevæg dig for livet samarbejder med de danske fodboldklubber om for at få flere voksenmotionister ind som medlemmer. Et motionsfodboldhold kan henvende sig til mange forskellige målgrupper, så hvis holdet skal have succes, er det vigtigt, at klubben gør sig klart hvilke nye medlemmer, man gerne vil tiltrække.

Ved at oprette et motionsfodboldhold kan fodboldklubber landet over tiltrække andre medlemstyper end de traditionelle fodboldspillere, som ofte har spillet fodbold non stop det meste af deres liv.

I forbindelse med oprettelsen af et motionsfodboldhold er det vigtigt, at klubben gør sig klart, hvilken målgruppe man ønsker at tiltrække med holdet. Måske vil man gerne fange voksne kvinder, der aldrig har spillet fodbold før, med Fodbold Fitness? Måske vil man gerne have mænd ind, som tidligere i livet har spillet fodbold, men som af forskellige årsager har opgivet sporten? Eller måske vil man gerne henvende sig til lokalområdets seniorer?

- Der er mange muligheder for at målrette et motionsfodboldhold til forskellige målgrupper. Det handler både om hvilken type træning, man sætter op, men det er også afgørende at kommunikere specifikt til målgruppen. Som konsulent er det min opgave at hjælpe klubben i gang på bedste vis, så det nye tilbud bliver en succes, fortæller Anders Østergaard, som er Bevæg dig for livet-konsulent i Østjylland.

Som Anders siger, er mulighederne mange og ved at arbejde målrettet med en strategisk målgruppe, vil klubben have større chance for succes. Og I er ikke alene – jeres lokale konsulent står klar til at hjælpe. Find ham lige her.

Et særligt motionsfodboldhold i FC Bøgeskov


I den lille fodboldklub FC Bøgeskov i Århus havde man svært ved at tiltrække nye medlemmer især på grund af konkurrencen fra andre klubber. Derfor foreslog den lokale Bevæg dig for livet-konsulent, Anders Østergaard, og klubrådgiver i DBU Jylland, Klaus Geertsen, at klubben skulle gå en anden vej og prøve at tiltrække en lidt alternativ målgruppe.

I samarbejde med Nanna Sejr Skovsgaard, som har erfaring med at være frivillig mentor for udviklingshæmmede, startede klubben et motionsfodboldhold op for udviklingshæmmede spillere. Nu er der 22 faste medlemmer på holdet, hvor udviklingshæmmede og frivillige nyder at spille sammen. Der er masser af grin, glæde og god motion, når holdet er på banen, og samtidigt har tiltaget skabt en helt særlig udvikling i klubben. Der er en åbenhed i klubben, hvor man ønsker at inkludere alle, og samtidigt er engagement og holdånd nogle helt centrale værdier.

Klubben har netop vundet Aarhus Kommunes Handicappris 2017 for initiativet med holdet. Det særlige ved holdet er nemlig, at de udviklingshæmmede fodboldspillere inkluderes i klubbens almindelige foreningsliv til stor glæde for alle.

Få hjælp af Bevæg dig for livet – Fodbold

Ligesom FC Bøgeskov kan I også få hjælp til at oprette et motionsfodboldhold. Bevæg dig for livet – Fodbold, som er et samarbejde mellem DGI Fodbold og DBU, har ansat særlige konsulenter, som står klar til at hjælpe jer godt i gang. Læs meget mere på www.bevaegdigforlivet.dk/fodbold, og kontakt jeres lokale konsulent i dag.

Log ind