MENU

DBU og Clio går sammen om at bruge bolden

Skoleåret er for længst skudt i gang, og bolden ruller igen til idrætstimerne. Nu bliver det dog med et endnu større fokus på det faglige gennem et samarbejde mellem Danmarks største digitale undervisningsforlag, Clio Online, og Dansk Boldspil-Union.


Foto: fodboldbilleder.dkFodbold er den mest populære sport blandt børn og unge i folkeskolealderen. Derfor har Clio Online og DBU indgået et samarbejde, der skal inspirere og udfordre skolebørnene.

Samarbejdet medfører, at lærerne har lettere ved at få kvalificerede supplementer til undervisningen i fodbold. Det kræver blot, at de klikker ind på Clio Onlines læringsportal Idrætsfaget Mellemtrin, hvor de får tilbudt undervisningsmaterialer til fodbold, der er lavet i samarbejde mellem Clio Online og DBU.

Clio Onlines pædagogiske redaktionschef, Marie Danø, ser store fordele ved det nye samarbejde, der skal skabe et endnu stærkere læringsgrundlag, når der står fodbold på idrætstimerne.

- Vores platform er velegnet at præsentere fodboldøvelser på, fordi vi ud over baggrundstekst har mulighed for at vise øvelserne til lærere og elever med instruktionsvideoer og illustrationer. Vi manglede bare fodboldkompetencerne, og dem kan DBU byde ind med, fortæller hun.

Samarbejdet skal bidrage til at udbrede alle facetter af fodboldspillet på skolerne, så fokus ikke altid er på kamp, fortæller DBU’s breddechef, Steen Jørgensen.

- Vi har den filosofi, at fodbold skal være for alle, så vi er glade for at assistere skolerne med et fagligt materiale, der har fokus på læring, inklusion, glæde og fællesskab – fremfor resultater. Vi har stillet trænere og videoer til rådighed, og Clio hjælper med at få det ud at leve på skolerne, fortæller Steen Jørgensen.

Gavner samarbejdet mellem skoler og fodboldklubber

Konkret består materialet af tre fagtekster og 12 aktiviteter, der kommer rundt om områder som samarbejde, teknik, motorik og sjove konkurrencer med bold. Clio Onlines digitale platform er velegnet til at instruere i øvelserne gennem multimodale elementer som tekst, video, fotos og illustrationer.

- Vi har forsøgt at inddrage noget for alle. Der er klassiske drible- og pasningsøvelser, sammenspilsøvelser og sjove konkurrencer som fodboldgolf. DBU har hævet den fodboldfaglige kvalitet, og hos Clio har vi sørget for, at det spiller sammen med læringsmålene for faget. Derfor er vi ret tilfredse med resultatet, påpeger Marie Danø.

DBU pointerer, at samarbejdet med Clio Online også vil gøre det lettere for skolerne at samarbejde med de lokale fodboldklubber.

- Hos DBU er vi glade for at kunne bidrage til, at de på skolerne kan arbejde med den mest populære sport i Danmark på en ny måde. Nu får de mulighed for at bruge den samme træningstilgang, som vi bruger ude i klubberne. Det er godt for både talentudviklingen og udbredelsen af glæden ved at spille fodbold, siger Steen Jørgensen, der også understreger, at samarbejdet med Clio Online styrker DBU’s skolesite, som har til formål at udvikle lærerne i at bruge bolden.

De nye undervisningsaktiviteter kan ses og prøves gratis i 30 dage af alle skoler, der efterfølgende kan tage stilling til, om de fortsat vil gøre brug af materialet. Undervisningsmaterialet findes på http://www.clioonline.dk/idraetsfaget/mellemtrin/

Log ind