MENU

Norden vil være VM-værter

De nordiske formænd har fredag formiddag besluttet at indstille til deres respektive bestyrelser at afgive et fælles bud på blandt andet VM for kvinder og U20-herrer. Samtidig udsættes ambitionen om fælles værtsskab for EURO2024.Med med 2-0 sejr over Sverige kvalificerede kvindelandsholdet sig til EM-slutrunden i Holland 2017. www.fodboldbilleder.dk 

Det nordiske fodboldfællesskab er veletableret. Både politisk og sportsligt. Med en fælles grundholdning om, at fodbold kan og skal være en del af noget større, er det kun naturligt at udvide samarbejdet. Det kommer også til at ske i ambitionen om at være værter for en række store slutrunder i de kommende år.

På dagens formandsmøde på Hotel Hilton i København blev de nordiske formænd enige at indstille til deres respektive bestyrelser at ansøge om en række kommende FIFA- og UEFA-slutrunder – herunder VM for kvindelandshold og U20 landshold for herrer:

”I norden har vi vist, at vi arbejder sammen som et hold, og vi har tidligere afholdt slutrunder og europæiske finaler på absolut højeste niveau. Den viden vil vi gerne udvikle yderligere. Og det vil vi nu gøre i et struktureret fællesskab og vil blandt andet lægge billet ind på én af de kommende VM-slutrunder for henholdsvis kvindelandsholdet og U20-landsholdene for herrer, hvilket samtidig understøtter vores internationale strategi og satsning på pige- og kvindefodbolden,” siger Jesper Møller, hvilket begejstrer kvindelandsholdets træner Nils Nielsen.

”En VM-slutrunde i Danmark vil betyde ekstremt meget for spillerne og hele teamet omkring holdet. Det er en kæmpe motivator, at man spiller om at kvalificere sig til en slutrunde på hjemmebane. Og det er et kæmpeboost for kvindefodbolden i Danmark. Det er fantastisk, at man som nordiske naboer kan stå sammen om sådan noget her, som vi nok ikke ville have kapacitet til alene. Der er ikke en eneste negativ ting at sige om det. Det skal vi bakke op om på alle måder, vi kan,” siger Nils Nielsen.

På mødet blev det samtidig besluttet, at planerne om en fælles nordisk EM-slutrunde for herrer i 2024 er skrinlagt.

”Vi må erkende, at vi ikke er parate til en EM-slutrunde for Herre A-landshold i 2024, men vi er heller endnu ikke parate til at lukke døren for et muligt fælles nordisk bud på en EM-slutrunde for herrer på et senere tidspunkt,” konstaterer DBU’s formand.

De nordiske formænd har nedsat en fælles nordisk arbejdsgruppe, der skal arbejde målrettet med de kommende bud. Det er dog stadig for tidligt at blive mere konkret på specifikke slutrunder, da kravspecifikationerne endnu ikke er tilgængelige.

Det nordiske samarbejde består af Danmark, Norge, Sverige, Finland, Island og Færøerne.

Log ind