DBU-formand ønsker nye regler for disciplinærinstans

Fodboldens Disciplinærinstans har ikke hjemmel til at sanktionere efter de store tilskueruroligheder og brug af pyroteknik til årets finale i DBU Pokalen. Det er ikke holdbart, mener DBU-formand, der ønsker revision af reglerne.
Der var tilskueruroligheder og massiv brug af pyroteknik både før, under og efter årets finale i DBU Pokalen mellem F.C. København og Brøndby IF. 

Det har fået den uafhængige Fodboldens Disciplinærinstans til at udtrykke ønske om en afklaring af reglerne, da der på nuværende tidspunkt ikke er hjemmel i reglerne til at sanktionere klubber eller kampens arrangør, DBU, for overtrædelserne. Se mere HER
 
DBU’s formand tager udtalelsen fra Fodboldens Disciplinærinstans alvorligt og vil følge op på den. 

”Det er ikke holdbart, at der på den ene side kan gives bøder til klubberne til kampe i Alka Superligaen og divisionerne men på den anden side ikke kan gives bøder, når det handler om finalen i DBU Pokalen. Vi kan naturligvis ikke leve med, at der frit lejde i forbindelse med tilskueruro til en pokalfinale, og der bør være mulighed for at sanktionere både klubber og kampansvarlige,” siger han. 
 
Ifølge Fodboldens Disciplinærinstans blev der gjort opmærksom på udfordringen allerede i 2016. DBU’s formand har det sidste års tid været opmærksom på udfordringerne med sanktioner efter en pokalfinale og varsler ændringer fremadrettet: 
 
”Jeg har tidligere tilkendegivet, at vi ønsker at gennemføre et serviceeftersyn af Fodboldens Disciplinærinstans – både i forhold til sammensætningen og i forhold til reglerne. Forholdene omkring pokalfinalen bør naturligvis være en del af de det arbejde, så vi har gode, transparente og retfærdige regler for sikkerhed og sanktioner i dansk fodbold,” siger han. 
 
DBU’s formand har for et stykke tid siden aftalt et evalueringsmøde med Jens Hjortskov, formand for Fodboldens Disciplinærinstans, og vil også involvere Divisionsforeningen, klubberne og andre relevante parter.

Log ind