DBU vil afprøve placering af landskampe

Fodboldlandsholdet er hele Danmarks landshold, og alle danskere skal derfor også have mulighed for at opleve fodboldlandsholdet i en by tæt på, mener DBUEriksen & co skal tæt på fodboldfans i hele Danmark. Foto: www.fodboldbilleder.dk

Fodboldlandskampe skal være for hele landet. 

Det er ønsket i DBU, der de senere år har haft venskabskampe for Herre-A-landsholdet i både Odense, Herning, Viborg og Horsens. Samtidig har Kvindelandsholdet spillet alle sine EM-kvalifikationskampe i Viborg – senest med udsolgt til den afgørende sejr over Sverige i oktober 2016, mens U21-landsholdet har spillet alle sine EM-kvalifikationskampe på den faste hjemmebane i Aalborg. 

I næste uge spiller herrelandsholdet mod Tyskland i en særlig jubilæumskamp for 25-året for EM-triumfen i 1992. Åge Hareide og hans hold spiller mod de tyske verdensmestre i en kamp, der skal spilles på Brøndby Stadion, der blev valgt blandt flere muligheder efter at have afgivet bedste bud. DBU’s bestyrelse har ellers besluttet, at Herre-A-landsholdet skal spille alle venskabskampe væk fra hovedstaden for at skabe oplevelser med landsholdet for alle i dansk fodbold. Og det er fortsat planen, understreger DBU’s formand, Jesper Møller:
 
”Fodboldlandsholdet er hele Danmarks landshold. Derfor ønsker vi, at holdet både træner og spiller kampe forskellige steder i landet, som vi også kender det fra andre lande som Spanien, England, Portugal og flere andre. Alle danskere skal have mulighed for at opleve fodboldlandsholdet i en by tæt på,” siger han. 

Fredag morgen er der solgt cirka 14.000 billetter til den historiske jubilæumskamp, hvor der både vil være spillere fra 92-holdet og et kæmpe arrangement for frivillige i dansk fodbold med deltagelse af gæster fra landets 1600 klubber. Det samlede billetsalg skal dog gerne stige, mener DBU’s formand, Jesper Møller: 

”Ved at spille Tysklands-kampen på Brøndby Stadion har vi givet byen og kommunen en god mulighed for at få landsholdet på besøg og vi håber, at det giver et højt tilskuertal, som den kamp fortjener. Vi vil afprøve forskellige placeringer af landskampe for at sikre de bedste rammer for landsholdet og de mange fans,” siger DBU-formanden, der ikke håber, at hovedstadsområdet er blevet ’mæt af fodbold’: 

”Der er mange store fodboldkampe og andre events i hovedstaden, men jeg håber, at hovedstadsområdet stadig har lyst til at være vært for fodboldlandsholdet. Ellers må vi overveje at rykke flere landskampe til andre byer, hvor vi har oplevet god opbakning i både Odense, Aarhus, Herning, Aalborg, Horsens, Viborg og andre steder i provinsen” siger han. 
                

Log ind