Disciplinær udtalelse om finalen i DBU Pokalen

Kommentar fra formanden for Fodboldens Disciplinærinstans, Jens Hjortskov

Fodboldens Disciplinærinstans har drøftet afholdelsen af finalen i DBU Pokalen mellem F.C. København og Brøndby IF i Telia Parken Kristi Himmelfartsdag og har fået en indberetning fra dommer Jens Maae. I denne anledning udtaler instansens formand, advokat Jens Hjortskov: 
  • Til finalen i DBU Pokalen var der flere eksempler på tilskueruroligheder, herunder massiv brug af pyroteknik og andet fyrværkeri. Samtidig blev der smidt genstande på banen flere gange i løbet af kampen. Før kampen var der fans, der løb ind på banen. Alle disse forhold er i strid med cirkulæret om Sikkerhed og orden på Stadions. 
  • Fodboldens Disciplinærinstans’ holdning til tilskueruroligheder, herunder brugen af pyroteknik, er kendt for alle i dansk fodbold. I denne sag mangler vi imidlertid hjemmel til at sanktionere klubberne og arrangøren af kampen.
  • Fodboldens Disciplinærinstans anmodede allerede i sæsonen 2015-16 om at få klare regler om klubbernes ansvar for egne tilskuere i finalen i DBU Pokalen, så det er muligt at sanktionere på samme måde som i superliga- og divisionskampe. 
 
Jens Hjortskov, formand for Fodboldens Disciplinærinstans, står til rådighed for uddybning på telefon 2526 3444. 

Log ind