Hør kvindelandsholdets nye EM-sang

Den danske standup-komiker og sanger, Molly Thornhill har været i studiet og kan nu præsentere sommerens ørehænger – EM-sangen ”Røde Strømper”, der skal sende kvindelandsholdet godt afsted til EM i Holland til juli.

Danskerne skal heller ikke i år snydes for en EM-sang, når det danske kvindelandshold drager mod Holland og håb om medaljer 11. juli. 

For kvinden bag sangen, standup-komiker og sanger Molly Thornhill, opstod ideen til sangen, da hun hørte kvindelandsholdets sejrssang på de sociale medier: 

”Det gik op for mig, at der endnu ikke var lavet en EM-sang for kvindelandsholdet, og så begyndte brainstomen ellers. I holdets sejrssang synger de ”Vi har nakket dem – og det bliver vi ved med” og det synes jeg passer rigtig godt til hele stemningen omkring holdet og de individuelle, stærke profiler. Så den sætning blev til omkvædet i sangen, der også indeholder masser af referencer, som de fleste kender til – netop for at gøre sagen så sjov, relaterbar og folkelig, som muligt,” siger Molly Thornhill. 

EM-sangen har fået titlen ”Røde Strømper” – en klassisk dobbeltbetydning, der referer til de danske landsholdsfarver og den feministiske bevægelse. For Molly Thornhill er det et vigtigt budskab med sangen netop, at det handler om stærke kvinder, der er fantastisk dygtige til deres sport: 

”De her kvinder har knoklet for at nå til det her EM, og det skal de hyldes for. Og det er dét, jeg håber at denne her sang kan gøre,” siger Molly Thornhill. 

For landsholdsspiller Katrine Veje kom EM-sangen som en dejlig overraskelse, da Molly Thornhill præsenterede sangen for spillerne, der lige nu er samlet i landsholdslejr i Køge. 

”Jeg har aldrig været med til en slutrunde, hvor der blev produceret en sang til os, så det er noget helt specielt for mig. Det giver klart et boost til holdet, at Molly har lagt sine kræfter i at indspille en sang om os, og den skal helt sikkert spilles i omklædningsrummet, når EM går i gang,” fortæller Katrine Veje. 

Kvindelandsholdet medvirkede desuden i denne uge til indspilningen af musikvideoen til sangen. Videoen offentliggøres på mandag i Aftenshowet på DR 1 fra klokken 19.00. 

Du kan allerede nu lytte til EM-sangen ”Røde Strømper”. Sangen er tilgængelig på alle streamingtjenester. 

Log ind