Konkurs sender Svendborg i Serie 1

DBU’s bestyrelse har behandlet konsekvenserne af FC Svendborgs konkursbegæring, som betyder, at den fynske klub rykkes ned i Serie 1, mens den ledige plads i Danmarksserien besættes af vinderen af opgøret SSV Højfyn og FC Skanderborg mandag den 26. juniDBU’s bestyrelse har hastebehandlet den konkursbegæring, FC Svendborgs indgav til skifteretten den 22. juni.

I FC Svendborg tilfælde betyder det, at klubbens 1. hold efter nedrykningen til Danmarksserien indplaceres i serie 1 under DBU Fyn. 

Da propositionerne for Danmarksserien foreskriver, at der skal være 20 hold øst for Storebælt og 20 vest for Storebælt, skal den ledige plads besættes af vinderen af en kamp på neutral bane mellem SSV Højfyn og FC Skanderborg på mandag den 26. juni. SSV Højfyn og FC Skanderborg sluttede som højeste placerede nedrykker i henholdsvis pulje 3 og pulje 4. DBU Fyn afgør herudover, hvad der skal ske med Svendborg fB’s 2. hold, som er placeret i serie 1.

I helhold til DBU’s regler for konkurs fremgår det, at DBU først kan drage de turneringsmæssige konsekvenser af en konkurs, når der foreligger et formelt konkursdekret fra Sø- og Handelsretten. Da Sø- og Handelsrettens behandling af konkursbegæringen kan strække sig over flere uger, har DBU efter accept fra SFB Elite Aps valgt at effektuere de konkursmæssige konsekvenser på baggrund af konkursbegæringen, som det var tilfældet med Ølstykke FC’s konkurs i 2009 og BK Frems konkurs i 2010. 

Det sker for at gøre det muligt for de implicerede klubber at opnå rimelige, sportslige forberedelsesvilkår til den kommende sæson. 

Log ind