Mangler du C-kurser?

Fra nytår får C-uddannelsen ny struktur og bliver mere målrettet. Det betyder, at trænere, der allerede nu er i gang med C-kurser skal færdiggøre uddannelsen i efteråret, hvis de vil nå det under den nuværende ordning.


Børne- og ungdomstrænere har deres sag for, når der skal holdes styr på et helt fodboldhold og samtidig struktureres en træning, der gør, at spillerne kommer igen uge efter uge. Træneren er det vigtigste element i fastholdelsen af unge spillere, og derfor skal han eller hun have de bedst mulige forudsætninger for arbejdet.

I DBU er C-licensen målrettet lige netop den træner, der skal gøre børne- og ungdomsfodbold spændende, og uddannelsens kurser giver derfor indblik i fysisk formåen, gode træningsøvelser, spilforståelse og meget mere.

Det er med til at give træneren ben at stå på, når der kommer krav fra klub, forældre og spillere, og det skulle gerne blive endnu blive endnu tydeligere fra det nye år, hvor C-licensen får et nyt udseende og bliver mere målrettet det enkelte alderstrin, som træneren beskæftiger sig med.

Overgang til ny struktur

Den nye struktur gør, at 13 kurser bliver til to, og det kan få betydning for trænere, der allerede er i gang med en C-uddannelse. Kurserne er ikke spildt, da der bliver indført en overgangsordning for de opsparede timer, men hvis man vil færdiggøre uddannelsen i den nuværende ordning, skal man gøre kurserne færdig inden nytår.

Samtidig kan det give mening at få taget nogle kurser inden nytår, uanset om man er i C-uddannelsens afsluttende fase eller ej.

Det kan eksempelvis være, hvis en træner har taget kurser svarende til 21 timer i den nuværende C-ordning. Her kan vedkommende med et enkelt kursus á tre timer komme et trin op i overgangsordningen og derfor gå direkte til børne- eller ungdomstest, når den nye C-uddannelse træder i kraft.

Du kan se hvad dine nuværende timer svarer til i overgangsordningen her.

Du kan læse mere om den nye C-struktur her.

Log ind