Mette Bach valgt til UEFA komite

Mette Bach Kjær er udpeget til Women’s Football Committee, hvilket er et stort skulderklap til dansk kvindefodbold, mener DBU’s formand.Kvindefodbolden vinder større og større fodfæste i Danmark i disse år. Kvindekommissionen er blevet nedsat med en drømmeholdssammensætning anført af tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt og kvindelandsholdets kampe fra den kommende slutrunde i Holland vises på de to landsdækkende kanaler DR og TV2.

Og politisk har dansk fodbold ligeledes manifesteret sin internationale indflydelse, da DBU’s bestyrelsesmedlem Mette Bach Kjær er nyudpeget til UEFA’s Women’s Football Committee.

”Vi har sagt, at 2017 skal være kvindefodboldens år – og vi har allerede fået skarpe input fra Kvindekommissionen, nye sponsorer på kvindelandsholdet og skal spille EM i Holland om få uger. Vi glæder os til at dele vores erfaringer i UEFA og få indflydelse på den internationale udvikling af kvindefodbold,” siger Mette Bach Kjær.

DBU’s formand, Jesper Møller, hilser udnævnelsen velkommen:

”Det er godt for dansk fodbold. Det viser, at vores internationale strategi virker. Vi sikrer øget indflydelse i UEFA’s vigtigste organer, samtidig med det understøtter vores satsning på kvinde- pige fodbold, og så har det jo heller ikke gjort noget, at vi har vi foreslået en dygtig kandidat med stor faglighed og kompetencer,” siger Møller.

Udover Mette Bach Kjær blev Kenneth Grønlund Rasmussen fra DBU’s administration nyudpeget til UEFA’s Grassroots Football Panel, mens DBUs næstformand, Thomas Christensen er rykket op som 2. næstformand i Club Licensing Committee.

Alle øvrige danske udvalgsmedlemmer blev genudpeget.

Log ind