Tysk saksespark kostede den danske sejr

Danmark var kommet foran i første halvleg, da Christian Eriksen udnyttede en fejl i den tyske defensiv. Den føring holdt næsten tiden ud, men blot et par minutter før tid sikrede Tyskland sig uafgjort på et flot saksespark af Kimmich.

Eriksen sparkede Danmark i front

De første 45 minutter bød egentlig på rigtig meget pæn fodbold, forstået på den måde, at begge hold kombinerede ganske fint, at der blev taget mange rigtige løb, og at der blev slået nogle forholdsvis gode indlæg. Eneste minus for begge hold var dog, at der ikke rigtig var noget af det, der førte til de helt store chancer.

Efter et kvarter fik Danmark frispark i venstre angrebsside. Christian Eriksen slog et fint indlæg – og der var Jannik Vestergaard tæt på at sende i mål, men den tyske keeper Trapp fik reddet til hjørne. Tre minutter senere fik den tyske keeper dog ikke reddet, for her udnyttede Danmark en tysk fejl i defensiven. Bolden endte hos Christian Eriksen, og han sparkede flot Danmark foran 1-0.

Martin Braithwaite fik et par gange i 1. halvleg vist fart og talent på venstrekanten, men desværre førte ingen af hans løb til reelle danske chancer. Tyskerne kom til gengæld også til en del chancer, og specielt Goretzka og Draxler viste, at tyskerne stadig mestrer kunsten at sparke et langskud. Altså bortset fra, at ingen af tyskernes skud passerede en fint spillende Frederik Rønnow i det danske mål.

Efter 45 minutters rimeligt fin fodbold fløjtede den engelske dommer Michael Oliver til pause, og her var det Eriksen og Co., der smilende kunne kigge på storskærmen og konstatere, at Danmark var foran 1-0 mod de regerende verdensmestre fra Tyskland.

Flot tysk scoring koster den danske sejr

De sidste 45 minutter startede med et massivt tysk spilovertag, men det var nu danskerne, der kom frem til de fleste større chancer i starten af 2. halvleg. Christian Eriksen forsøgte sig med et flot langskud, Delaney kom fint til mållinjen og slog et giftigt indlæg – og så var Yussuf Yurary Poulsen meget tæt på scoring, efter at Riza Durmisi havde trylllet lidt på kanten .

Men tyskerne skabte også deres chancer, og de blev især farlige omkring det 60. minut. Først forsøgte Süle sig med et hovedstød, og minutter efter var det Ginter, der havde en stor hovedstødschance. Begge gange leverede Rønnow dog flotte redninger, og sørgede dermed for, at Danmark stadig var foran.

Men tyskerne fortsatte med at presse, og i slutningen af kampen begyndte det mere og mere at ligne et tysk powerplay foran det danske felt. I det 88. minut kom så udligningen. Et tysk indlæg blev forsøgt headet væk af Jens Stryger Larsen, men bolden ramte Stindl og sprang herefter hen til Joshua Kimmich. Han reagerede lynhurtigt, og med et saksespark fra kort afstand udlignede han til 1-1. En flot scoring, og et mål hvor Rønnow var helt uden chance for redning.

I kampens døende minutter forsøgte begge hold at snuppe de tre ”venskabspoint” uden at blive specielt farlige, og derfor viste måltavlen 1-1, da Oliver fløjtede kampen af efter tre minutters tillægstid. Overordnet set var uafgjort 1-1 et meget passende resultat af aftenens kamp mod de tyske verdensmestre.

Kampen mod Tyskland var opvarmning inden det ”for alvor” går løs på lørdag, hvor Danmark spiller den næste kamp i VM-kvalifikationsgruppe E. Her møder Danmark på udebane Kasakhstan. Samme dag spilles også kampene Montenegro-Armenien samt Polen-Rumænien i Danmarks gruppe.

Danmark – Tyskland 1-1 (1-0)

1-0 Christian Eriksen (18’), 1-1 Joshua Kimmich (88’)

15.488 tilskuere på Brøndby Stadion

Den danske startopstilling (4-3-3)

Frederik Rønnow - Riza Durmisi (65’ Frederik Sørensen), Jannik Vestergaard, Andreas Christensen (46’ Mathias ''Zanka'' Jørgensen), Jens Stryger Larsen - William Vitved Kvist (46’ Lasse Schöne), Thomas Delaney, Christian Eriksen (65’ Lukas Lerager) - Martin C. Braithwaite, Nicolai Jørgensen (76’ Kasper Dolberg), Yussuf Yurary Poulsen (76’ Lasse Vibe)

Ikke benyttede spillere: David Jensen, Andreas Bjelland, Andrew Hjulsager, Jesper Hansen, Pione Sisto,

Dommer

Michael Oliver (ENG)

Statistiske vinkler efter Danmark vs. Tyskland

Lukas Lerager blev landsholdspiller nummer 800.
Danmark har nu scoret i de seneste fem landskampe mod Tyskland.
Det var blot 5. gang Danmark og Tyskland spiller uafgjort. De resterende 26 opgør er endt med ni danske sejre og 17 sejre til tyskerne.
William Kvist blev den 20. landsholdsspiller med 70 landskampe for Danmark.
Danmark har spillet uafgjort i tre landskampe i træk. Sidst det skete var i 2013.