MENU

Nils Nielsen: Defensiven skal sidde lige i skabet

Når kvindelandsholdet samles i begyndelsen af juni, er det sidste gang, før EM-truppen sættes af landstræneren. Den korte samling bliver tilbragt på træningsbanen specielt med fokus på justeringerne i defensiven.


Foto: DBU

Om blot to måneder skydes EM i gang for det danske kvindelandshold. Inden da samles holdet til en enkelt træningssamling den 5. til 8. juni i Brøndby, og de fire dage skal landstræner Nils Nielsen udnytte til at snævre sig ind på, hvilke 23 spillere der skal danne den endelige trup til slutrunden.

”Vi er meget tæt på at have skåret ind til benet i forhold til, hvem der skal med til EM, så den her samling skal vi bruge til at samle op på de sidste ting og få svar på ubesvarede spørgsmål,” fortæller landstræneren.

Spillerne skal igennem flere træningspas med interne kampe og øvelser, og særligt den defensive omstilling skal kigges efter i sømmene for at være helt klar, når slaget om EM-medaljer skal stå i Holland.

”Vi har lidt med det defensive i vores spillestil, som vi skal have rettet til. Der er nogle ting omkring, hvordan vi forsvarer os – specielt hvis vi står lavt i banen – hvordan skal vi så gribe det an. Det er stadig ikke helt tilfredsstillende, så det skal vi arbejde på, og det bliver vores primære fokus,” fortæller Nils Nielsen.

Når spillerne forlader samlingen, bliver det med forskellige lektier fra landstræneren.

”Vi får en status på, hvordan spillerne ser ud efter en hård sæson. Der er nogen, der får brug for at holde fri, nogle har brug for at træne nogle småting, inden vi skal mødes igen, og nogle skal pleje småskader. Det er vores mulighed for at kunne fortælle spillerne, hvordan de bedst muligt kan forberede sig frem mod EM,” siger Nils Nielsen. 

Du kan finde truppen til træningssamlingen her.
 

Log ind