MENU

Niels Frederiksen: Polen-kampe bliver afgørende

Frederik Lauenborg er nyt ansigt i Niels Frederiksens U21-trup til EM-kval-kampen mod Polen. Et opgør, som U21-landstræneren kalder for ”afgørende” i jagten på en billet til EM.

Den 14. november er en stor aften for dansk landsholdsfodbold. For mens herrelandsholdet forsøger at spille sig til VM i Rusland, møder U21-herrelandsholdet samme aften Polen i en vaskeægte topkamp i EM-kvalifikationen.

U21-landstræner Niels Frederiksen har udtaget en trup på 21 spillere til opgøret, der spilles i Gdynia med kampstart klokken 18. Frederik Lauenborg fra Randers FC er den eneste nye skikkelse i truppen, og Frederiksen glæder sig til at se midtbanespilleren an. 

”Han er en central midtbanespiller, som rent defensivt er dygtig til at erobre bolde, og så er han dynamisk, bevægelig og fin med bolden fremadrettet,” siger U21-landstræneren. 

Danmark topper kvalifikationsgruppen med maksimumpoint (12) efter fire kampe – fem point foran modstanderen Polen (tre kampe, syv point) – der er den største hindring i jagten på endnu en EM-deltagelse. 

Derfor er kampen mod Polen det første af to nøgleopgør for U21-landsholdet, vurderer Niels Frederiksen. 

”Polen er ubetinget det bedste hold, vi har mødt ind til nu. De har spillere i både Serie A og Bundesligaen. De seks point, der er at spille om i de to indbyrdes kampe, kommer til at afgøre, hvem der kommer til EM,” siger U21-landstræneren. 

Niels Frederiksen holder en enkelt plads åben i truppen og kan senere hen vælge at udtage en 22. spiller. 

Se U21-truppen her

I videoen øverst i artiklen sætter Niels Frederiksen flere ord på vigtigheden af Polens-kampen.

Du kan følge U21-herrelandsholdet tæt lige her

Log ind