MENU

Frida Nielsen skal dømme sin første slutrunde

UEFA’s dommerkomite har udpeget Frida Nielsen som en af i alt seks dommere til at styre kampene ved Europamesterskabet for U-17 kvinderne i Litauen.

Derved bliver turneringen, der afholdes 9.-21. maj i Litauen, ikke helt uden dansk islæt, til trods for at de danske U-17 kvinder lige akkurat missede slutrunden, da de tabte 1-0 til Spanien efter en ellers flot kvalifikation, der bød på sejre over Israel og Rusland. 

28-årige Frida Mia Klarlund Nielsen er stolt over tiltroen fra UEFA og glæder sig til at dømme sin første slutrunde.

”Det er utrolig dejligt, når man tænker på, hvor meget arbejde jeg har lagt i at komme op på niveau efter min barsel. Jeg sluttede efteråret godt af og fik dømt en rigtig god miniturnering her i foråret, så jeg er glad og stolt over, at hårdt arbejde belønner sig,” siger Frida Nielsen, der ser frem til det hårde dommerarbejde i Litauen:   
 
”Man kommer til at være i et fodboldmiljø, hvor man er samlet i næsten 14 dage, og hvis du skal nå frem til finalen, så skal du præstere 24/7. Det bliver en ny oplevelse at dømme til en slutrunde, og jeg ser det som et stort skulderklap at blive udvalgt”. 

Den danske dommer er udset til at dømme to kampe i gruppespillet som førstedommer og en som fjerdedommer, hvorefter UEFA, bedømt ud fra hende og kollegaernes præstationer, udvælger de dommere, der i første omgang skal avancere til kvartfinale-kampene. 

Frida Nielsen begyndte sin dommerkarriere som 16-årig, og i 2016 skrev hun dansk fodboldhistorie ved at blive den første kvindelige dommer i 2. division på herresiden. Til dagligt dømmer hun også i Elitedivisionen, som er den bedste danske række på kvindesiden. 

Log ind