Brøndby IF og AC Horsens får bøder af Fodboldens Disciplinærinstans

Pyroteknik, uroligheder og manglende sikkerhed i forbindelse med Superliga-kampen mellem AC Horsens og Brøndby IF d. 18. maj 2018 betyder, at Fodboldens Disciplinærinstans tildeler Brøndby IF og AC Horsens bøder, og at Brøndby IF får betinget fradømmelse af retten til at spille én hjemmekamp med tilskuere.

Efter kampen var fløjtet af indberettede opgørets dommer, Michael Johansen, til Fodboldens Disciplinærinstans, ”at der ved kampstart blev antændt mere end 50 romerlys i udebaneafsnittet, at der kontinuerligt gennem hele kampen blev antændt pyroteknik i udebaneafsnittet, især omkring scoringer, at blå og gule røgbomber blev anvendt i udebaneafsnittet inden pausefløjt, at der ved AC Horsens indkast foran udebaneafsnittet flere gange blev kastet krus mod spillerne som skulle kaste indkast, at der i det 95. minut blev kastet en stofbyld på størrelse med en fodbold fra udebaneafsnittet, der ramte den ene linjedommer i ryggen”.

Samtidig blev det fra kampens sikkerhedsobservatør indberettet, at der fra hjemmeholdets tilskuerafsnit blev kastet krus mod udeholdets træner, og at der umiddelbart inden og efter slutfløjtet opstod ballade på banen, da flere tilskuere var sprunget ned fra udeholdets tilskuerafsnit.  

Indberetningerne fra dommeren og sikkerhedsobservatøren har været til behandling hos Fodboldens Disciplinærinstans, der af to omgange har indhentet redegørelser fra AC Horsens og Brøndby IF vedrørende forholdene i forbindelse med kampen. Fodboldens Disciplinærinstans er herefter kommet frem til, at begge klubber skal sanktioneres.

AC Horsens får en bøde på 50.000 kroner. Denne bøde gives for hjemmeholdets tilskueres kast af krus med Brøndby IF’s træner samt klubbens manglende opsætning af net foran udebaneafsnittet, hvilket klubberne i Superligaen er forpligtet til at sørge for.

Brøndby IF får en bøde på 200.000 kroner samt en betinget fradømmelse af retten til at spille én hjemmekamp i Superligaen eller Sydbank Pokalen med tilskuere. Den betingede straf betyder, at denne del af kendelsen kun træder i kraft, hvis der ved en af Brøndby IF’s kampe i Herre-DM/Sydbank Pokalen i sæsonen 2018/19 statueres lignende overtrædelser af Cirkulære om Sikkerhed og orden på stadion, der kan tilregnes Brøndby IF.

Du kan læse hele AC Horsens kendelse her:

Du kan læse hele Brøndby IF’s kendelse her:

Log ind