Christian Nørgaard udtaget til Herrelandsholdet

Åge Hareide har i dag sat navne på de 21 spillere, der skal repræsentere Danmark i de første kampe efter et veloverstået VM. Ét af dem er den tidligere Brøndby-profil Christian Nørgaard, der står foran en mulig debut på Herrelandsholdet.

Landstræner Åge Hereide kunne i dag præsentere de 21 spillere, der skal i aktion for Danmark for første gang siden ottendedelsfinalen ved VM. Det danske herrelandshold møder først Slovakiet i en venskabskamp på udebane, og herefter venter det første Nations League-opgør mod Wales på Aarhus Stadion den 9. september. 

Landstræner Åge Hareide brugte pressemødet for trupudtagelsen til at se tilbage på et VM, hvor særligt den afgørende straffesparkskonkurrence mod Kroatien i Danmarks sidste kamp ved VM lå nordmanden på sinde: 

"Vi var godt forberedte på en straffesparkskonkurrence - også selvom retorikken efterfølgende lød på, at det ikke var noget, som vi har haft fokus på. Vi har studeret den kroatiske keeper, og vi skiftede spillere ind med det fokus, at de skulle sparke straffe, hvis vi kom dertil. Alle vidste, hvem der skulle sparke. De spillere, der brændte i den kamp, har normalt en høj træfprocent, så det siger også noget om, hvor stort pres det er at sparke straffe i en ottendedelsfinale - det er ikke nemt," siger Åge Hareide. 

Mulige A-landsholdsdebut til tidligere Brøndby-profil
Den helt store overraskelse i truppen til efterårets kommende kampe er Christian Nørgaard, der i sommerens transfervindue skiftede fra Brøndby IF til ACF Fiorentina: 

"Christian Nørgaard har haft nogle gode sæsoner i Brøndby, og har udviklet sig fint. Han er en god balancespiller, og det var naturligt at kigge på ham efter, at William Kvist har sagt farvel til landsholdet" siger Åge Hareide. 

Du kan se den fulde trup lige her: 
  
Navn  Klub
Christian Nørgaard
ACF Fiorentina
 Lasse Schöne
 AFC Ajax
 Andreas Cornelius
 Atalanta
 Henrik Dalsgaard
 Brentford FC
 Thomas Delaney
 BV Borussia 09 Dortmund
 Pione Sisto
 Celta de Vigo
 Andreas Christensen
 Chelsea FC
 Frederik Rønnow
 Eintracht Frankfurt
 Lukas Lerager
 FC Girondins de Bordeaux
 Nicolai Boilesen
 FC København
 Viktor Fischer
 FC København
 Jonas Lössl
 Huddersfield Town FC
 Mathias "Zanka" Jørgensen
 Huddersfield Town FC
 Jonas Knudsen
 Ipswich Town FC
 Kasper Schmeichel
 Leicester City FC
 Martin C. Braithwaite
 Middlesbrough FC
 Yussuf Yurary Poulsen
 RB Leipzig
 Simon Kjær
 Sevilla FC
 Jannik Vestergaard
 Southampton FC
 Christian Eriksen
 Tottenham Hotspur FC
 Jens Stryger Larsen
 Udinese Calcio

Du finder statistikker på spillere og kampe lige her. 

Log ind