DBU HAR TILBUDT SPILLERNE FORBEDREDE FORHOLD

Spillernes kritik af forhandlinger om ny landsholdsaftale er baseret på misforståelser, siger DBU-direktør. DBU har tværtimod tilbudt forbedrede forhold på flere områder.

Der bliver i disse dage forhandlet om en ny landsholdsaftale for Herrelandsholdet forud for næste uges landskampe mod Slovakiet og Wales. Forhandlingerne går trægt, efter at Spillerforeningen ikke har forholdt sig til en række af de tilbud, DBU har rejst. Nu håber DBU-direktør Claus Bretton-Meyer, at der kommer større fremdrift i forhandlingerne, så der kan komme en ny aftale på plads inden deadline fredag: 

”Vi har tilbudt spillerne bedre forhold på en væsentlig række af de områder, de har efterlyst – og vi har i sidste uge imødekommet deres ønsker i forhold til de kommercielle vilkår. Nu bør vi få indgået en aftale, så vi ikke risikerer at stå i en situation med aflysninger og andre skadelige forhold,” siger direktøren. 

DBU har blandt andet tilbudt Herrelandsholdet, at der fremadrettet bliver tilknyttet en kok til landsholds-samlinger både på hjemmebane og udebane samt, at der sikres gode fly-forhold for spillernes rejser. Samtidig vil DBU fortsætte den forøgede bemanding og fleksibilitet i forhold til behandlere som del af en generel styrkelse af sundhedsstaben. Sidst men ikke mindst er DBU i gang med at undersøge muligheden for at etablere flere hybridbaner, der blandt andet skal bruges som træningssted for Herrelandsholdet. 

Også på det kommercielle område er DBU kommet spillerne i møde på en række områder. Spillerne har ønsket, at de kan takke nej til at stille op til kampagner for landsholdets kommercielle partnere, hvis de har private sponsorer inden for samme område. Det kan betyde færre sponsorindtægter til landsholdet – penge, som også går til udviklingen af dansk fodbold. Men hvis dette er vigtigt for spillerne, vil det blive imødekommet, siger Claus Bretton-Meyer: 

”Vi har hele tiden understreget, at spillerne – selvfølgelig – kan fortsætte med deres private sponsorer, samtidigt med, at de stiller op for landsholdets sponsorer. Hvis de ikke ønsker at stille op for vores fælles sponsorer, må vi acceptere det for at få en aftale på plads,” siger DBU-direktøren. 

Mandag aften kritiserede flere herrelandsholdsspillere DBU med, at det nye tilbud til en landsholdsaftale ville forhindre dem i at have private, individuelle sponsorer – ex støvle og tøjsponsorer. Det er faktuelt forkert, siger DBU-direktøren, der beklager, at spillerne har fået forkerte informationer om forhandlingerne. 

”Vi oplever desværre, at der bliver givet fejlagtige informationer om forhandlingerne. Vi vil selvfølgelig ikke begrænse spillernes muligheder for private sponsorater. Vi ønsker blot, at de også stiller op til landsholdets sponsorer, så vi sammen kan skabe flere indtægter til hele holdet – og andre projekter som talentudvikling, børnefodbold og pige/kvinde-fodbold. Indtægterne for Herrelandsholdet er en afgørende del af den fødekæde, der sikrer en stærk talentudvikling og en bred udvikling af fodbold i hele Danmark. Derfor skal vi snarest have en ny landsholdsaftale på plads, så vi kan få fokus på udviklingen af dansk fodbold,” siger han.  

Der er deadline for forhandlingerne på fredag. Lørdag afholder DBU’s bestyrelse et længe planlagt bestyrelsesmøde, hvor de skal drøfte situationen og godkende en eventuel ny landsholdsaftale.

Log ind