Piger møder talstærkt op på Get2 Fodboldskole

Der er flere piger på årets Get2 Fodboldskoler end nogensinde før. Og i Kolding er ingen undtagelse. Her møder pigerne op i stor stil og udgør knap halvdelen af de deltagende børn.

Piger møder talstærkt op på Get2 Fodboldskole
Semina Kurtovic (tv.) og Jouda Al Youssef (nr. to fra venstre.) Foto: Anders Kjærbye
Af: Michelle Thygesen

 

Der dribles på den knastørre, gullige fodboldbane. Hestehalerne og tørklæderne flagrer, når pigerne løber efter bolden.

Vi er på Get2 Fodboldskole i Kolding og Munkevængets Fritids- og Idrætsforening, hvor mere end 50 børn i denne uge har løbet, leget og været en del af et fællesskab. En af dem er 12-årige Jouda Al Youssef, der kom til Danmark fra Syrien for tre år siden med sine forældre og tre søskende.

”Det er mega godt at være på fodboldskole, fordi man lærer nogle nye tricks. Og sjovt, fordi man får nogle nye venner.”

 

 

Veninder på fodboldskole

22 ud af 54 børn er piger. Men for få år tilbage skulle man spejde langt efter begge køn på Get2 Fodboldskolerne.

Men sådan er det ikke længere. Og det er Jouda Al Youssef glad for.

”Jeg kender mange af pigerne fra skolen. Det er sjovt at spille med dem, og det er sjovt at kunne være med på alle de ting, som drengene laver.”

Og den 12-årige fodboldglade syrer er ikke alene om at være glad for det stigende antal piger på fodboldskolen. Også for Semina Kurtovic betyder det noget, at pigerne er ved at hale ind på drengene.

”Med pigerne føler man, at man forstår hinanden bedre. Piger spiller anderledes end drenge, for drengene kan godt råbe og vil have, at ting skal ske med det samme,” siger 15-årige Semina Kurtovic.

 

Piger på plænen

Stigningen i antallet af piger er ikke tilfældigt. Det har været et fokusområde for DBU at få især pigerne til at snøre støvlerne på Get2 Fodboldskolerne. Og en løsning på udfordringen har været at få flere kvindelige ledere og trænere. Det ved Nawal Bashir, der er træner, alt om.  

”Jeg synes selv, jeg har fået flere piger til at komme herover. Der er mange, der har spurgt mig, om jeg skulle være træner i år. Det har jeg sagt ja til. Og det har givet en gejst hos pigerne, at jeg skulle være træner, fordi jeg er en kvindelig træner.”

 

 

Nawal Bashir har selv tidligere været deltager på Get2 Fodboldskolen i Kolding. Men i år har hun fløjten i munden og dirigerer børnene op på række. Og det betyder en hel del for den nu 16-årige træner at kunne give noget igen og gøre børnene – og ikke mindst pigerne - glade.

”Det bedste ved at være træner er fællesskabet og det, at jeg er med til at gøre børnenes dag bedre. Men også at vise, at piger også godt kan spille fodbold. At det ikke kun er for drenge. Og det at være en slags mønsterbryder, hvis man kan sige det sådan.”

Og det er Semina Kurtovic enig i.

”Jeg synes, det er meget godt med pigetrænere, fordi de kan være et forbillede for en. Så kan det være, man selv gerne vil være træner en dag."

Log ind