Rekordmange piger på årets Get2 Fodboldskoler

Piger og kvinder var i år endnu stærkere repræsenteret på sommerens Get2 Fodboldskoler end nogensinde før. De udgjorde en tredjedel af både deltagere og trænere på årets fodboldskoler for børn i udsatte boligområder.

Rekordmange piger på årets Get2 Fodboldskoler
Foto: Anders Kjærbye
Af: Michelle Thygesen

 

I år har rekordmange piger trukket i fodboldtrøjen, hvor de enten har driblet rundt på fodboldbanen eller haft fløjten i munden og sørget for børnene på sommerens Get2 Fodboldskoler, som afholdes i samarbejde med DIF get2sport med støtte fra Nordea-fonden.

For 247 af de 834 deltagere på årets 13 Get2 Fodboldskoler var piger. Til sammenligning består knap 20 procent af DBU’s medlemmer af piger og kvinder.

Men også de kvindelige trænere og assistenter var til at få øje på. De stod også for en tredjedel af trænerteamet.

Både på deltager- og trænersiden er det en stigning i forhold til sidste år, hvor knap en fjerdedel på banen var piger og kvinder.

Det begejstrer næstformand i DBU, Bent Clausen:

”Det er fantastisk at se, at især pigerne i højere grad møder op. De frivillige i klubberne har arbejdet hårdt for at få netop flere piger på banen, så at det er lykkedes er virkelig flot,” udtaler Bent Clausen, der også er bestyrelsesmedlem i DIF.

 

Kvindelige trænere får piger på banen

Stigningen i antallet af piger er ikke tilfældigt. Det har været et fokusområde for DBU og DIF get2sport at få især pigerne til at snøre støvlerne på Get2 Fodboldskolerne. Og en løsning på udfordringen har været at få flere kvindelige ledere og trænere. Det ved Nawal Bashir, der har været træner på Get2 Fodboldskolen i Kolding i år, alt om.  

”Jeg synes selv, jeg har fået flere piger til at komme herover. Der er mange, der har spurgt mig, om jeg skulle være træner i år. Det har jeg sagt ja til. Og det har givet en gejst hos pigerne, at jeg skulle være træner, fordi jeg er en kvindelig træner,” fortæller Nawal Bashir, der selv begyndte som deltager på Get2 Fodboldskolen i Kolding.

Bent Clausen er glad for, at indsatsen med trænere og assistenter er lykkedes i forhold til at få pigerne til at dukke op på Get2 Fodboldskolerne:

”Fodbold og Get2 Fodboldskoler er for alle – uanset køn, etnicitet eller baggrund. Derfor glæder det mig også, at vores fælles indsats på træner-siden har båret frugt, så endnu flere kan få glæde af et fodbold-tilbud som Get2 Fodboldskolerne,” afslutter Bent Clausen.

Log ind