MENU

Spillererklæring er udgået

Pr. 1. juli 2018 udgik spillererklæringen i forbindelse med klubskifter. Dette vil gøre processen omkring klubskifter enklere.


Indførelsen af elektronisk spillercertifikat for alle fodboldspillere har gjort spillererklæringen overflødig. Derfor udgår spillererklæringen som mulighed i forbindelse med klubskifter. 

Dette vil gøre processen omkring klubskifter enklere, fordi spilleren fremover ikke skal regne på om hun/han har spillet i en anden klub indenfor de seneste 30 måneder og klubben slipper for at skulle opbevare en fysisk spillererklæring. Fremover vil en flytning af spillercertifikatet være den eneste måde et klubskifte kan foregå på.   

Med indførelsen af fodboldpas har spilleren ligeledes altid adgang til at se, hvilken klub hendes/hans spillercertifikat er tilknyttet - det kan gøres via apps som Driblr og DBU Fodbold App eller via Mit DBU

Eksisterende spillere
Når en klub får en ny spiller, skal denne nye moderklub rekvirere spillerens DBU-spillercertifikat. Det sker hos den afgivende moderklub, og først når spillercertifikatet er modtaget i den nye moderklub, kan spilleren deltage for sin nye moderklub under forudsætning af, at pågældende er registreret og godkendt af lokalunionen. 

Se guide til indhentning af certifikat her

Helt nye spillere
Hvis spilleren ikke tidligere har spillet i anden klub oprettes automatisk et DBU-spillercertifikat til spilleren, når han/hun registreres i klubbens KlubOffice og sendes til godkendelse i lokalunionen. 

Fakta om spillererklæringen
Spillererklæringen var et alternativ til spillercertifikatet, hvor en spiller med sin underskrift erklærede at personen ikke havde spiller turneringskampe for andre DBU-klubber og ikke at være i kontingentrestance hos andre DBU-klubber indenfor de seneste 30 måneder. For ikke myndige spillere afgav forældre/værge erklæringen - som den ny moderklub skulle opbevare og på forlangende skulle kunne fremvise til sin lokalunion. Spillererklæringen udgik i juli 2018.

Log ind