Unge under 30 vil være dommere

126 personer født i 1990 eller senere tog dommerkort i årets første seks måneder. Det svarer til syv ud af ti nye fodbolddommere.178 personer tog dommerkort i de første seks måneder af 2018. Foto: Bob Gisselmann

I det første halvår af 2018 har 178 personer kunnet gå fra et af DBU og lokalunionernes dommergrundkurser med en bestået test og et velfortjent dommerkort. 

For 126 af dem er dommerbeviset påtrykt en fødselsdato fra 90’erne eller 00’erne. 70 procent af de nyudklækkede dommere er således ikke fyldt 30 år. 

Det glæder Allan Falch, der er medlem af breddedommergruppen under FLU (Foreningen af Lokalunioner i Danmark) og rekrutteringsansvarlig for dommere i DBU Jylland.

- Det er positivt, fordi det er en målgruppe, vi gerne vil gå efter, fordi vi har noget at tilbyde dem i form af kompetencer inden for ledelse og evnen til at træffe beslutninger, siger han. 

Tegn på at rekrutteringen virker
Det store antal yngre, nye dommere overrasker dog ikke Allan Falch, da en stor del af dommerrekrutteringsindsatsen er rettet mod netop den målgruppe. Til gengæld ser han det som et tegn på, at indsatsen virker, og at man gør det rigtige.

- Det er klart, det er rart, at indsatsen giver nogle unge, der gerne vil være fodbolddommere - at vi får fortalt dem de her ting, så de ikke bare tænker ”Åh nej, dommeren er den, der bare får skældud”, lyder det fra Allan Falch. 

Han ser udviklingen som et tegn på, at dommerrekrutter fokuserer på de positive sider af dommergerningen.

- Jeg tror, det er hele pakken, de køber ind på. De kan se, det giver en lederuddannelse, man kan bruge senere i livet. Man får ledelseskompetencer, og man lærer at tage beslutninger, at håndtere medarbejdere og sælge budskaber, fordi man er vant til at være leder over for spillerne på banen. Det er ting, man ikke lærer i skolen, og der er ingen tvivl om, at det giver noget positivt til deres cv, som de kan sælge sig selv på senere i livet. Og så er det jo faktisk et forholdsvist vellønnet fritidsjob, fortæller Allan Falch. 

Læs mere
DBU Dommergrundkursus
Find næste kursus i din lokalunion

Log ind