Kvindelandsholdsspiller lærer fra sig på DBU´s Fodboldskole

Rikke Sevecke har de seneste fem år brugt sin sommerferie fra topfodbolden på at træne tricks og finter til deltagerne på fodboldskolen. Nu er hun tilbage i barndomsklubben i Nykøbing som fodboldskoletræner, hvor børnene også lige skal have en autograf med mellem træningspassene.

Sommerens største fodboldaktivitet, DBU´s Fodboldskoler, er allerede sparket i gang i klubber over hele Danmark. I alt afholdes der i år 238 fodboldskoler, og det kan kun lade sig gøre med hjælp fra de ca. 3500 frivillige, der træner, leder og guider deltagerne igennem en uge fyldt med fodboldaktiviteter.

Én af dem er selv vant til at snøre støvlerne hver dag hele året rundt. Rikke Sevecke, højre back på det danske kvindelandshold og for Brøndby IF, har i denne uge påtaget sig trænerrollen på fodboldskolen i Nykøbing FC – Rikkes egen barndomdklub:

”Jeg startede selv min fodboldkarriere hernede, og det er så sjovt at være her igen og give noget tilbage til klubben og de søde børn, som deltager på fodboldskolen,” siger Rikke.

Det er sjette år i træk, at Rikke melder sig til tjansen som træner på DBU´s Fodboldskole, og det er især det gode humør hos børnene, der driver glæden ved Rikkes sommerferiejob:

”For deltagerne handler det jo om at have det sjovt, samtidig med at de udvikler nye fodboldkundskaber. Det er så sjovt at være sammen med den en hel uge og lave skæg og ballade, samtidig med, at de lærer noget,” fortæller Rikke, der imellem frisparksøvelser og finter må tage sig tid til at skrive autografer til børnene:

”De synes, at det er ret sjovt, at jeg selv spiller fodbold på så højt et niveau – og så er det jo en lille by, så de ved godt, hvem jeg er, så jeg får skrevet nogle autografer på sådan en uge,” siger Rikke.

Rikke har også tidligere besøgt klubben for at fortælle om livet som professionel fodboldspiller sammen med FC Nordsjællands Mikkel Rygaard, der også kommer fra samme område.

Du kan stadig nå at sikre dig en billet til årets fodboldskole lige her.


Log ind