MENU

16-årig målmandstalent udtaget til U19-EM

Landstræner for U19-kvindelandsholdet, Søren Randa-Boldt, har i dag sat navne på 19 ud af de 20 spillere, der til juli skal forsøge at sparke Danmark til EM-medaljer. Med i truppen er den kun 16-årige Laura Frederikke Worsøe Nielsen, der blev overrasket med sin udtagelse af landstræneren, da hun kom ud af eksamenslokalet.

Den 18. juli sparkes U19 EM-slutrunden i gang i Schweiz, og for det danske hold venter en svær opgave. I gruppe B, hvor Danmark blev trukket som nummer to, venter Holland, Tyskland og Italien, og særligt de stærke tyskere fylder i Søren Randa-Boldts forberedelser til slutrunden:

”Man skal altid være obs på Tyskland. Sammen med de forsvarende mestre fra Spanien sidder de på favoritværdigheden i turneringen. Det er første gang i min karriere som U-landstræner i ti år, at jeg skal møde Tyskland, så man kan jo sige, at jeg aldrig har tabt til dem. Jeg glæder mig til de kampe,” siger Søren Randa-Boldt.

Holdet, der skal forsøge at tage medaljer i så flot en farve som muligt for Danmark, er i dag blevet udtaget. Blandt de 19 spillere er hele tre fra U17-årgangen, som ifølge landstræneren har gjort en rigtig god figur og derfor fortjener en plads i truppen.

Blandt dem er Team Odense Q´s Laura Frederikke Worsøe Nielsen, der med udtagelsen står over for sin første slutrunde. Laura fik at vide, at hun var udtaget til U19-truppen, netop som hun trådte ud af eksamenslokalet med et 12-tal i bagagen. Her kan du høre hendes reaktion, da Søren Randa-Boldt fangede hende på telefonen.


Søren Randa-Boldt er tilfreds med sit hold, der trods skader ifølge landstræneren er ét af de stærkeste nogensinde:

” Vi har været plaget af skader, blandt andet to stamspillere, der er ude med korsbåndskader, og så afventer vi en status fra Karen Holmgaard, der jo desværre blev skadet i Kvindelandskampen mod Ukraine. Vi ser hende an de kommende uger, men det skal være forsvarligt for hende og hendes klub, hvis hun skal med. Trods det er det gennemgående for vores hold, at vi står rigtig stærkt. Holdet er klart ét af de bedste hold, jeg har haft i mine ti år på pinden,” siger Søren Randa-Boldt.

Landstræneren udtager den sidste spiller til truppen inden for de kommende uger. Holdet spiller første kamp i Schweiz den 18. juli mod Tyskland, og alle kampene kan følges på Pigelandsholdenes Facebookside.

Du kan se danskernes fulde program for U19-EM lige her og truppen til EM lige her.


Log ind