MENU

BK Hellas har gjort det nemmere at være træner

Med hjælp fra en DBU-klubrådgiver har klubben formuleret en kort guide til, hvordan hver enkelt børne- og ungdomsårgang kan trænes. Målet er at tilbyde spillerne endnu bedre træning og at fastholde trænerne i klubben ved at lette deres opgaver.Martin Bang Hansen (i blåt) og BK Hellas arbejder på at give klubbens trænere endnu bedre vilkår. Foto: Dan Pedersen

Når børne- og ungdomstrænerne i BK Hellas går på banen, er de udstyret med mere end bolde og kegler. Valby-klubben har i samarbejde med klubrådgiver Richard Andersen udarbejdet en kort trænervejledning for hver årgang med beskrivelse af aldersgruppen og nogle alderssvarende øvelser.

Det har klubben gjort for at lette trænernes opgave og hjælpe dem til at blive endnu bedre, fortæller Martin Bang Hansen, børne- og ungdomsformand i BK Hellas. 

Han og klubben håber at kunne tilbyde et endnu bedre ”produkt” til spillerne ved at give trænerne de bedst mulige vilkår – og i sidste ende at bedre trænerforhold fører til endnu bedre spillere. 

Indsats for bedre trænervilkår
Børne- og ungdomsformanden kalder trænervejledningen en ”quickguide”, og ideen har været at lave et værktøj, som er let at gå til.

- Vi har taget en masse rigtig god info fra det eksisterende DBU-materiale og kogt det ned, så det er blevet mere spiseligt. Trænerne kan slå op og se ting som, hvad man skal fokusere på i den enkelte årgang, hvor de er motorisk, hvad man kan forvente af dem, og så nogle gode øvelser, der passer til børnenes udvikling lige her, forklarer Martin Bang Hansen.

- Derudover har vi haft et møde med trænerne og klubrådgiveren for at afdække, hvad de ønsker sig for at blive bedre, og hvad der kan gøre det nemmere for dem at være trænere, fortsætter han.

I den forbindelse tilbyder klubben for eksempel trænerne at komme på kursus.

- De bedste penge, vi overhovedet kan bruge i klubben, er at betale for uddannelse til trænere. Det afspejler sig direkte i spillerne, og hvor dygtige de bliver, siger Martin Bang Hansen.

Bringer trænerne tættere sammen
Filosofien bag BK Hellas’ nye tiltag for trænere er, at de bedst mulige forhold for klubbens trænere skaber fastholdelse. 

- Jo nemmere trænerne synes, det er, jo større er sandsynligheden for, at de bliver i klubben, lyder det fra børne- og ungdomsformanden.

Klubben arbejder desuden løbende med at give trænerne et stærkere tilhørsforhold ved at tilbyde dem et socialt fællesskab i klubben. 

- Vi holder møder, hvor trænerne kan erfaringsudveksle, og vi har struktureret træningen, så årgangene tæt på hinanden træner på samme tid for at øge interaktionen mellem trænerne, så de lærer hinanden at kende. Det skaber en god kultur, hvor man hilser på hinanden og snakker, når man mødes i klubben, fortsætter han.

Martin Bang Hansen sammenligner det med, at man laver sociale arrangementer for spillerne. På samme måde skal trænerne synes, det er sjovt at komme i klubben – og for eksempel er der oprettet et oldboyshold for trænere for at skabe sammenhold.

Undgår at opfinde den dybe tallerken
Klubrådgiver i DBU København Richard Andersen har været til en række møder i BK Hellas, der i alt har haft ham til rådighed i 30 timer for bare 2000 kroner. 

- Vi er en klub med rigtig mange medlemmer, så der er nok at se til, og jeg har ikke tid til selv at opfinde den dybe tallerken. Det var en god pris for klubrådgivning, så vi ikke skulle gøre alt arbejdet selv, fortæller Martin Bang Hansen og lægger til, at de nye initiativer er blevet godt modtaget af klubbens trænere. 

Fordelen ved at have en klubrådgiver med i processen har desuden været en sikkerhed for at komme omkring alle relevante emner og få dem beskrevet. BK Hellas har også tidligere fået hjælp af Richard Andersen, og det afsluttende råd fra Martin Bang Hansen lyder:

- Jeg vil helt klart anbefale klubrådgivning til andre klubber. Men det er vigtigt at tænke over, hvilket forløb man vil have og afgrænse opgaven. Er det udvikling af trænere, administrativt eller for at identificere værdier i klubben? Det er vigtigt, man er klar i spyttet om, hvad man vil have ud af timerne, så får man det bedste resultat, siger den driftige klubmand.

Se også…
DBU Klubudviklingsforløb


Log ind