Dansk remis mod Australien

Christian Eriksen sendte tidligt Danmark i front på et sandt drømmemål, men det lykkedes for australierne at komme tilbage – og takket være endnu et VAR-straffespark dømt mod Danmark, fik de udlignet til 1-1. Kampens slutresultat.

I modsætning til kampen mod Peru, var det i dagens kamp Danmark, der kom bedst i gang – og allerede i kampens første minutter fik vi presset Australien godt tilbage.

I det 7. minut brød Lasse Schöne et australsk opspil, han spillede bolden frem til Nicolai Jørgesen – der med en fiks tæmning vippede bolden hen til Christian Eriksen, og Eriksen bragede bolden i mål til 1-0. Et meget flot dansk mål.

Herefter overtog australierne desværre taktstokken, om end de ikke kom frem til de store chancer, men de begyndte at presse os ganske godt. Føst midt i halvlegen fik vi en ny chance, Henrik Dalsgaard slog et glimrende indlæg ind mod Nicolai Jørgensen, han kom foran sin oppasser – men headede desværre bolden lige forbi den højre stolpe.

Fem minutter efter Jørgensens gode chance, kunne de danske spillere takke AC for, at Australien ikke fgik udlignet. Kruse afsluttede et godt angreb med et fint skud, men AC kom godt i vejen – og dermed beholdt vi vores føring.

Føringen blev dog udlignet i det 38. minut. Efter et australsk hjørnespark fik vi clearet bolden, men kort efter fløjtede den spanske dommer Antonio Mateu af, for VAR havde meldt ind, at Yussuf Poulsen måske havde hånd på i forbindelse med hjørnesparket. Og det havde han. Mile Jedinak sparkede sikkert straffesparket i mål til 1-1. Det gule kort til Yussuf Poulsen betød også, at han efter to gule kort nu skal afsone karantæne i den sidste gruppekamp mod Frankrig.

Målløs 2. halvleg

Australierne kom godt ud til de sidste 45 minutter, uden at det dog førte til nogle store chancer. Den første chance i 2. halvleg var dansk, og det var Sisto der fik afsluttet. Yussuf Poulsen blev egentlig fældet – måske i feltet – men dommeren lod fordelsreglen gælde – og Sisto fik sendt en fin afslutning snert forbi mål.

Der var ingen tvivl om, at begge mandskaber naturligvis gerne ville have de tre point, men det var også som om, at det ene point trods alt var bedre end ingenting – og derfor var der ikke fuld fart frem hos nogle af de to hold. Australierne var nok dem, der havde det meste spil – men udover en stor chance sent i kampen, kom de ikke frem til ret mange chancer – men det gjorde Danmark så heller ikke. I løbet af 2. halvleg indskiftede Australien den blot 19-årige Arzani, og havde voldte os i flere omgange en del besvær, men vi fik dog clearet de forsøg der kom fra hans fødder.

Den danske defensiv leverede grundlæggende en fin indsats i opgøret, men offensivt må vi nok erkende, at vi ikke havde den allerbedste dag. I kampens døende minutter bølgede kampen frem og tilbage, og fra dansk side var et skud fra Eriksen nok det tætteste vi kom på de tre point. Eriksens forsøg blev dog reddet af den australske keeper Ryan.

Efter tre minutters tillægstid fløjtede Antonio Mateu for sidste gang, og dermed har Danmark nu fire point efter to kampe, tre point mere end australierne. Senere torsdag mødes Frankrig og Peru, og når den kamp er spillet, er vi meget klogere på, hvordan vi kan sikre os en plads i 1/8-finalerne.

Kampfakta
Danmark-Australien 1-1 (1-1)
7' 1-0 Christian Eriksen
38' 1-1 Michael John 'Mile' Jedinak (str.)
40.727 tilskuere på Samara Arena, Samara, Rusland.

Den danske startopstilling (4-3-3)
Kasper Schmeichel – Henrik Dalsgaard, Simon Kjær, Andreas Christensen, Jens Stryger Larsen – Lasse Schöne, Christian Eriksen, Thomas Delaney – Yussuf Poulsen (59' Martin Braithwaite), Nicolai Jørgensen (68' Andreas Cornelius), Pione Sisto

Ikke benyttede spillere
Frederik Rønnow, Jonas Lössl, Jonas Knudsen, Mathias Jørgensen, Jannik Vestergaard, Lukas Lerager, Michael Krohn-Dehli, Kasper Dolberg, Viktor Fischer

Dommer
Antonio Mateu Lahoz (SPA)

Statistiske vinkler efter Danmark - Australien
  • Christian Eriksen scorede sit 23. mål for Danmark i sin landskamp nr. 80. Han indtager dermed alene 9. pladsen på topscorerlisten for Danmark lige foran Ebbe Sand og Michael Rohde med 22 scoringer.
  • Det var første gang, at der blev scoret mod Danmark i en officiel landskamp i 2018. Dermed blev det til 572 målløse minutter, heraf fem hele kampe, for Danmark og Kasper Schmeichel.
  • Ottende landskamp på datoen 21. juni blev også første landskamp, der endte uafgjort. De syv tidligere var endt med blot to sejre til Danmark og fem nederlag.
  • Danmark er nu ubesejret i de seneste 17 landskampe, der er endt med ni sejre og otte uafgjorte. Seneste nederlag daterer sig således til oktober 2016, hvor Montenegro vandt 1-0 i København.