Maribo BK har bestemt ikke fortrudt, at de afviklede DBU-aktiviteten ’Hovedet, Kroppen, Klubben’ i samarbejde med en lokal skole. Faktisk fik 13 unge fra udskolingen efterfølgende lyst til at blive frivillige i fodboldklubben fra Lolland.  

”Den bedste aktivitet, DBU nogensinde har lavet!”

Så kontant lød evalueringen Marina Pedersen, ungdomsformand, i Maribo Boldklub, efter DBU den 15. maj afviklede den nye aktivitet ’Hovedet, Kroppen, Klubben’ i klubben. Aktiviteten foregår i samarbejde med den lokale skoles indskolings – og udskolingselever, som inviteres over i klubben til en dag med fokus på foreningsliv og frivillighed.

Lærenemme udskolingselever
Men hvad er det der, ifølge klubben, gør ’Hovedet, Kroppen, Klubben’ til den bedste DBU-aktivitet nogensinde? 

”Vi har før afholdt mange DBU-aktiviteter, som også var rigtigt fine”, lyder det fra klubbens kontaktperson Marina Pedersen.
 
”Men det geniale ved ’Hovedet, Kroppen, Klubben’ er, at dagen starter med et undervisningsmodul, hvor udskolingseleverne oplæres i rollen som instruktører. De får en introduktion til blandt andet differentiering af øvelser alt efter niveau, og så skal de ud og prøve det i praksis, da de er ansvarlige for de forskellige stationer som de små elever skal igennem på dagen. Jeg blev overrasket over, hvor gode 7.klasses-eleverne egentligt var til det - det vil mange voksne også kunne lære noget af”, beskriver Marina Pedersen.

Marina Pedersen deltog selv som klubbens repræsentant på dagen og fik således lov til at introducere klubben for de ikke mindre end 100 indskolingselever og 50 udskolingselever, der havde fundet vej til klubbens boldbaner den dag.

Unge vil gerne være frivillige
Udskolingselevernes engagement og dygtighed på dagen nød ikke blot de 100 deltagende indskolingselever godt af. Også klubben nyder nu godt af dette.

”Halvdelen af udskolingseleverne udfyldte frivilligpostkort, hvor de tilkendegav, at de gerne vil være frivillige i en forening. Nogle ville gerne være frivillig i en anden forening for eksempel spejder – og det er jo også godt, men hele 13 elever fik på dagen lyst til at være frivillige hos os i fodboldklubben. Så nu har vi potentielt 13 nye frivillige. Det er helt kanon og virkelig vigtigt for vores klub”, siger Marina Pedersen. 

De unge har blandt andet meldt sig som hjælpetrænere, hjælpere i cafeteriet og en hel del har ønsket at blive kampledere. Derfor påtænker Maribo BK nu at oprette et kamplederkursus for de mange interesserede.  

Nye pigespillere til klubben
Nye frivillige er ikke eneste bonus ved ’Hovedet, Kroppen, Klubben’. Der er nemlig et stort potentiale for nye medlemmer også.

”Vi har allerede fået fire nye piger til træning som følge af dagen. De kom bare ned i klubben til træning dagen efter, fordi de syntes det havde været en sjov dag, og jeg havde fortalt om og delt flyers ud om, hvornår der er træning. Så det er jo helt suverænt i forhold til nye medlemmer – især piger, dem kan vi godt bruge nogle flere af”, beskriver Marina Pedersen begejstret og afslutter:

”Jeg kan kun anbefale andre skoler og klubber af afholde ’Hovedet, Kroppen, Klubben’ – vi har allerede besluttet, at vi vil have aktiviteten igen næste år. Så vil vi prøve at invitere en skole mere, så vi afvikler to dage frem for én”.

Aktiviteten ’Hovedet, Kroppen, Klubben’ kører rundt i landet igen i 2020. Vil din klub deltage, så tilmeld jer via dette link: 

Tilmeld jer 'Hovedet, Kroppen, Klubben' her