Kvindelandsholdet tævede Ukraine på ikonisk arena

De danske kvinder sikrede sig endnu tre vigtige point i kampen om VM-billetten, da de til aften vandt hele 5-1 over Ukraine. Kampen blev spillet på Arena Lviv, der også lagde græs til herrernes EM-slutrunde i 2012.

Danmark og Ukraine krydsede klinger for blot to måneder siden i Viborg i den første VM-kvalifikationskamp i puljen mellem de to mandskaber. Kampen endte med et sejr til Danmark på 1-0 på en sen scoring af Sanne Troelsgaard.

Til aften havde ukrainerne så mulighed for revanche på eget græs i Lviv foran 3000 tilskuere.

Den mulighed fik det danske mandskab dog hurtigt ændret på, da Nadia Nadim efter blot seks minutter headede Danmark i front med 1-0.

Efter et hårdt ukrainsk pres mod det danske mål, satte anfører Pernille Harder efter 33 minutter tempo på en solotur fra midten af banen, og afsluttede selv køligt uden chance for den ukrainske keeper. 2-0 til Danmark.

Karen Holmgaard måtte desværre udgå tidligt i kampen efter en hård tackling, men indskiftningen af gjorde ikke noget ved det danske overtag.

Kort inde i anden halvleg forsøgte en ukrainsk defensivspiller at afværge en fremadstormende Nadia Nadim med en arm i ryggen i det ukrainske felt. Den italienske dommer kvitterede forseelsen med et straffespark, som Nadim selv tog sig af og køligt satte ind bag den ukrainske keeper. 3-0 til Danmark.

Efter 73 minutter fik Nadia Nadim endnu engang chancen fra pletten efter en tackling af Pernille Harder i feltet, men desværre brændte den danske angriber både chancen og muligheden for et hattrick.

Sanne Troelsgaard lukkede og slukkede for alvor det ukrainske håb for revanche med to scoringer til kampens resultat på 5-1, efter ukrainerne i mellemtiden sikrede sig et enkelt mål efter en uheldig situation i det danske mål uden chance for den danske keeper Stina Lykke.

Du kan se højdepunkter fra kampen på Kvindelandsholdets facebookside.

Danmark spiller næste kamp tirsdag den 12. juni mod Ungarn på Viborg stadion. Du kan købe billet til kampen på www.billetsalg.dbu.dk eller følge kampen på DR1.