Nulløsning på Friends Arena

Aftenens testkamp bød ikke på ret mange chancer. Delaney og Thelin misbrugte de to halvstore chancer der var, og derfor endte opgøret logisk nok 0-0

De første 45 minutters træningskamp frem mod VM i Rusland, bød ikke på de vilde højdepunkter – faktisk vil det nok ikke være helt forkert, hvis man konstaterede, at ingen af holdene kom frem til nogen kæmpe chancer i 1. halvleg.

Vi startede kampen bedst, vi kørte bolden fint rundt – men som sagt, nogen chancer kom vi ikke rigtig frem til. Lidt over midtvejs i halvlegen var det som om, at svenskerne overtog opgøret – men de kom heller ikke frem til det store, dog fik Martin Olsson fyret et fornuftigt langskud afsted i det 38. minut, men Simon Kjær fik clearet til hjørne.

I halvlegens sidste minutter begyndte der dog at komme lidt aktion, først var de rød-hvide småfarlige i forbindelse med et hjørne, og i tillægstiden fik Michael Krohn-Dehli et glimrende skud blokeret og Yussuf Poulsen kom frem til et hovedstød, som han desværre ikke fik styret indenfor målrammen.

Kort efter Yussuf Poulsens hovedstød fløjtede dommer Stieler til pause, og det med stillingen 0-0 på måltavlen.

2. halvleg næsten en tro kopi af 1. halvleg

Starten på 2. halvleg mindede meget om starten på 1. halvleg. Danmark havde det meste af spillet, men igen uden af komme frem til de store chancer – og svenskerne havde heller ikke de store muligheder. De gange nogen var tæt på, endte det som regel i en blokering eller et hovedstød ud af feltet.

Der kom en lind strøm af udskiftninger i 2. halvleg, det førte dog ikke til en øget mængde af chancer – altså før vi nåede ind i kampens afsluttende minutter.

I det 80. minut havde Delaney en stor chance. Han blev spillet fri af Dolberg, og han skulle måske have sparket med højrebenet i første omgang – men ville lige have bolden over til favoritbenet, og de han så kom til skud, blev forsøget desværre sendt over mål. Få minutter efter trak Forsberg fri på mållinjen, da han snød Kvist, og hans aflevering skulle Thelin nok have omsat til mål. Thelin sendte dog sit forsøg ned i jorden, hvorefter bolden hoppede over Schmeichels mål.

De to halvstore chancer til Delaney og Thelin blev kampens sidste reelle chancer, og derfor sluttede aftenens opgør helt uden scoringer.

Sverige – Danmark 0-0 (0-0)
41.558 tilskuere på Friends Arena, Stockholm, Sverige.

Den danske startopstilling (4-3-3)
Kasper Schmeichel – Henrik Dalsgaard, Simon Kjær (63' Jannik Vestergaard), Andreas Christensen, Jens Stryger Larsen – William Kvist, Michael Krohn-Dehli (60' Lasse Schöne), Thomas Delaney – Yussuf Poulsen (77' Viktor Fischer), Nicolai Jørgensen (73' Kasper Dolberg), Pione Sisto (46' Martin Braithwaite)

Ikke benyttede spillere:
Frederik Rønnow, Jonas Lössl, Jonas Knudsen, Mathias Jørgensen, Peter Ankersen, Lukas Lerager, Mike Jensen

Dommer:
Tobias Stieler (GER)

Statistiske vinkler efter Sverige vs Danmark
  • Danmark er nu ubesejret i de seneste 14 landskampe, der er endt med syv sejre og syv uafgjorte. Seneste nederlag daterer sig således til oktober 2016, hvor Montenegro vandt 1-0 i København.
  • Der er fortsat ikke scoret mod Danmark i en officiel landskamp i 2018, dvs. i de tre seneste landskampe. Det skete senest i juni-september 2016 mod Bulgarien, Liechtenstein og Armenien.
  • Danmark fik sit første "pointtab" på grønsværen i en landskamp afviklet den 2. juni. De forudgående syv landskampe var endt med seks sejre samt et skrivebordsnederlag i 2007 mod... Sverige.
  • Michael Krohn-Dehli gjorde comeback på det danske landshold efter to-et-halvt års fravær. Han seneste landskamp var i november 2015, hvor modstanderen - akkurat som i aften - var Sverige.
  • Anfører Simon Kjær rykkede op på en delt 18. plads over flest landskampe. Tangerer dermed de 77 landskampe sat af Kim Vilfort og den til aftenens landskamp fraværende Christian Eriksen.