MENU

Otte vigtige projekter får støtte af DBU’s udviklingspulje

For første gang i år bliver der uddelt midler fra DBU’s udviklingspulje. Og blandt de projekter, der har fundet vej til udviklingspuljen er et spændende projekt med E-sport og et internationalt stævne i AB for spillere over 70.

Mere end syv millioner kroner er i denne omgang blevet uddelt fra DBU’s Udviklingspulje. Pengene går til stærke projekter på tværs af det danske fodboldlandskab.

Et af projekterne, som modtager midler, er World Cup 2018 for 70+, der bliver afholdt i Bagsværd på AB’s anlæg. Det er et stort internationalt stævne for de ældste med hold helt fra Japan og USA.

Her har de ekstra midler været altafgørende, fortæller Niels Torp Andersen, som er medarrangør af stævnet.

”Det har betydet alt. Det får enderne til at hænge sammen. Man kan roligt sige, at pengene falder på et tørt sted. Vi får jo fint besøg fra USA og Japan, som også vil være med til at hylde fodbolden for de ældste, så vi vil jo gerne gøre det nogenlunde ordentligt, siger Niels Torp Andersen, som selv deltager i turneringen.

Det er en 11-mands-turnering, hvor hvert hold må stille med tre spillere som er 68+ de resterende spillere på holdet skal have fejret fødselsdag nummer 70. Stævnet afholdes i de kommende dage, fra den 14.-16. juni. Efter finalerne er der fællesspisning og måske lidt VM-fodbold.

Fra værelset til klubhuset

Et af de andre projekter, som også modtager midler fra DBU’s udviklingspulje, er projektet ’Fra værelset til klubhuset E-sport som fællesskabende. Projektet handler om, at klubberne med E-sport skal forsøge at fastholde medlemmerne i klubhuset. Næstformand i DBU, Bent Clausen, ser meget positivt på projektet.

”Fodboldklubberne er kendte for at lægge vægt på fællesskabet og det sociale liv, og her spiller klubhuset og klublokalerne en stor rolle. Projektet med E-sport kan få stor betydning og forhåbentlig være med til at fastholde endnu flere medlemmer og få endnu flere ud på banerne,” siger han og fortsætter om projektet.

”Det er nyt, interessant og spændende, og jeg tror meget på projektet. En del fodboldklubber er allerede i gang, og vi vil gerne understøtte klubberne mest muligt også her,” fortæller DBU’s næstformand, Bent Clausen.

Det bliver spændende at se, hvordan alle projekterne bliver ført ud i livet.

Projekter, der bevilliges penge i DBU´s udviklingspulje 2018:

  • Podcast
  • VIBORG som DBU profilkommune i pigefodbold
  • LITE - ledelse og idræt for teenagers
  • World Cup 2018 for 70+
  • Fodboldens Kongres,  
  • Reform af dansk breddefodbolds Organisationsstruktur
  • Fra værelset til klubhuset E-sport som fællesskabende
  • Bornholmermodellen

Log ind