MENU

Overskud fra VM-sang skal hjælpe børn

Udsatte børn får glæde af indtægter fra VM-sangen ’Hele Danmark Op At Stå’. VM-spillerne og Thomas Helmig har besluttet at give hele overskuddet til Fodboldfonden, der støtter udsatte og fattige børn i Danmark.

Få dage før VM-slutrunden udkom den danske VM-sang ’Hele Danmark Op At Stå’, sunget af Thomas Helmig med VM-holdet på kor. Nu har sangeren, spillerne og DBU sammen besluttet at give overskuddet fra salg og streaming af sangen til Fodboldfonden, der har til formål at støtte udsatte børn i Danmark.

Manden bag sangen, Thomas Helmig, er glad for, at Fodboldfonden kommer til at kunne give en masse børn gode oplevelser.

”Vi var alle sammen enige om, at det var en rigtig god idé, at overskuddet skulle gå til Fodboldfonden. Det er børn, der har meget sværere end andre børn, som man dermed får muligheden for at hjælpe og give nogle oplevelser, så alle synes bare, at det var en skidegod idé. Fodbold handler om fællesskaber, så derfor synes jeg, det er fuldstændigt oplagt, at det er den vej, man kigger,” siger Thomas Helmig.

Herrelandsholdets William Kvist er på spillertruppens vegne stolte af at være med til at støtte en for landsholdet vigtig sag – at børn uanset baggrund får mulighed for store oplevelser og deltagelse i et fællesskab.

”Vi er i spillertruppen glade for, at vi gennem vores VM-deltagelse og sang med Thomas Helmig kan være med til at give børn muligheden for at være med i et fællesskab og få nogle gode oplevelser.”

Hos Fodboldfonden er der også glæde over at være modtagerne af overskuddet. Stine Schmeichel, der har stiftet Fodboldfonden sammen med Christine Kvist, glæder sig til at komme i gang med arbejdet.

”Vi er både glade og stolte over, at Thomas Helmig og spillerne har valgt at donere overskuddet af pengene fra VM-sangen til os. Det vil få en stor betydning for rigtig mange børn. Vi kan få flere udsatte børn med til hyggelige og sjove oplevelser, og vi kan hjælpe flere familier og børn. Helt konkret er der ansøgningsfrist til fritidsaktivitetsstipendier i august, og vores mål er at hjælpe alle, der ansøger,” siger Stine Schmeichel.

Beslutningen om at give pengene til Fodboldfonden bakkes op i DBU, der har været med til at forberede og lancere VM-sangen, fortæller kommunikationschef Jakob Høyer: 

”Fodbold skaber fællesskab og fantastiske oplevelser, både for spillere og fans. Derfor er det både flot og fuldendt, at hele overskuddet fra VM-sangen kan gå til Fodboldfonden og arbejdet med at hjælpe børn,” siger han.

Hele Danmark Op At Stå ligger lige nu nummer 4 på radioens airplay-chart.

Hør VM-sangen her

Log ind