MENU

Røde Kors og DBU: Fodbold skal ses i fællesskab

Fodboldlandsholdet samler nationen om VM i Rusland. Størstedelen af de danske fans følger med hjemme foran tv’et sammen med venner og familie. Men der er også danskere, der må opleve VM alene. Det vil Røde Kors og DBU lave om på. De er derfor gået sammen om at matche VM-værter og -gæster i indsatsen Sammen #ForDanmark, så flere kan følge Danmarks kampe sammen.

Tusindvis af danskere samles fra den 16. juni om at følge herrelandsholdets første VM-deltagelse siden 2010. En gruppe fans er med på lægterne i Rusland, andre er med til nationale events, mens de fleste følger VM foran tv’et i fællesskab med andre. 

Lars Høgh, tidligere målmand på herrelandsholdet, støtter Røde Kors og DBU’s indsats og fremhæver glæden ved at se fodbold i fællesskab med andre:

“Jeg har jo desværre oplevet rigtig mange kampe fra bænken, da Peter Schmeichel var en bedre målmand, end jeg var. Selvom det var surt at sidde på bænken, så husker jeg stadig den helt særlige holdånd og oplevelse, vi fik ved at se kampene. Fodbold skal bare ses sammen med andre”, siger Lars Høgh, målmandstræner for landsholdet og landsholdsmålmand fra 1983-1996. 

Står sammen om fodboldfællesskaber
Røde Kors ser frem til at hjælpe fodboldfans med at finde nogen at dele både spændingen, ærgrelserne og glæderne med:

“Jeg så EM-finalen på en campingplads i Tyskland sammen med min familie og en helt masse tyske fans. Det hele var én stor fest, og da John Faxe scorede til 1-0 brød, jublen ud - for det var et fantastisk mål. Vi skålede med de tyske fans både før, under og efter kampen, for selvom vi holdt med hver vores hold, var fællesskabet større”, siger Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors.

Også i DBU ser man frem til hjælpe VM-venner med at finde hinanden:

“Det danske herrelandshold er hele Danmarks, og fodbold er en sport som i dén grad kan skabe fællesskab og samle alle danskere. Vi ønsker med samarbejdet, at endnu flere fodboldfans kan være sammen om at hylde landsholdet - og opleve spændingen i fællesskab med andre foran fjernsynet”, siger Claus Bretton-Meyer, direktør i DBU.

Nemt at få eller give en ekstra plads foran tv’et 
På Røde Kors’ hjemmeside kan alle over 18 år melde sig til som VM-vært eller -gæst. Alt det kræver er lyst til at se fodboldkampene sammen med andre - og en ekstra plads i sofaen for værternes vedkommende. Tilmeldingen er åben fra den 7. juni, og det er muligt at melde sig som vært eller gæst til alle tre VM-kampe - eller til én. Røde Kors’ frivillige står for at matche folk, så man kan se folk med nogen i nærheden af en selv.

Læs mere på Røde Kors' hjemmeside

Vi trækker lod blandt kommende gæster og værter om 2 billetter til venskabskampen med Mexico den 9. juni på Brøndby Stadion eller til venskabskampen mod Østrig i Herning den 16. oktober.

Log ind