MENU

Stina Lykke stopper landsholdskarrieren

Den danske førstekeeper har til aften meddelt, at hun stopper på landsholdet efter aftenens kamp mod Ungarn. Kroppen siger stop, men Stina Lykke kommer til at savne især de små ting ved at repræsentere de rød-hvide farver.

Stina Lykke spillede til aften VM-kvalifikationskamp mod Ungarn i Viborg. Sammen med resten af holdet var hun med til at køre modstanderne i kvalifikationsgruppen over med en 5-1-sejr på hjemmebane foran 7000 tilskuere. 

Efter kampen meddelte Stina Lykke, at opgøret mod Ungarn bliver det sidste i landsholdstrøjen. Efter 81 kampe i rødt og hvidt er det slut for Danmarks førstekeeper, og hun stopper landsholdskarrieren øjeblikkeligt. 

"Det er en beslutning jeg har taget efter længere tids overvejelse. Da jeg tog til EM vidste jeg godt, at det var min sidste slutrunde. Jeg har det fint med min beslutning, selvom det er hårdt," siger Stina Lykke. 

I følge Stina Lykke er det kroppen, der siger stop for flere kampe på fodboldbanen: 
 
"Når jeg er sammen med pigerne her i lejren, så glemmer jeg, at det gør ondt. Men der er også træninger, hvor kroppen gør ondt, og der er også et liv efter fodbolden, så jeg skal passe på mig selv. Jeg kan ikke træne mindre end jeg gør nu for at holde niveau, så det er ikke en mulighed," siger Stina Lykke. 

Der venter resten af truppen nogle afsindigt vigtige VM-kvalifikationskampe i august og september, men det bliver altså uden Kolding Q-keeperen i målet: 

"Jeg er så glad på pigernes vegne, at de nu kan spille om førstepladsen i puljen og forhåbentlig kommer videre til VM. Jeg er sikker på, at pigerne nok skal klare det - det er en stærk trup," siger Stina Lykke og fortsætter med de sidste ord til landsholdskammeraterne: 

"Tak for de fantastiske oplevelser. Jeg er så stolt af at være en del af den her trup, som har leveret så store præstationer. Jeg kommer til at savne dem helt vildt. Ikke kun det at stå på banen og synge nationalmelodi - det er ligeså meget hyggen i fællesrummet. det er det hele."

Det danske kvindelandshold spiller næste kamp den 30. august på hjemmebane mod Kroatien.
 

Log ind