MENU

FAQ: Værd at vide om fodboldpasset

Fra maj skal det danske fodboldfolk til at vænne sig til et nyt begreb, nemlig fodboldpasset. Vi har her samlet spørgsmål og svar, der kan hjælpe dig med at blive klogere på baggrunden for dit fodboldpas, og hvordan det kommer til at fungere.

Vi bringer her et uddrag fra den fulde FAQ, som du finder link til nederst på siden:

HVORFOR skal jeg have et Fodboldpas? 
Først og fremmest, så skal dansk fodbold – dvs. både din egen klub, lokalunioner, DBU, Divisionsforeningen m.fl. - overholde den nye databeskyttelsesforordning, som træder i kraft 25. maj. Fodboldpasset hjælper således fodboldfamilien med at overholde databeskyttelsesforordningen, da ”Vilkår og betingelser” italesætter databehandlingen/visningen i hele fødekæden fra dig til din klub, over unioner og i sidste led eventuelt til FIFA. Men også datakvalitet er en del af forordningen, og passet vil hjælpe dig til løbende at tilrette disse, til gælde for både dig selv og din klub. 
 
Derudover benytter vi lejligheden til at vise dig, hvor dit spillercertifkat befinder sig og hvilke klubber, du er medlem i.  
 
Som det sidste, så skal vi have et konkret SAMTYKKE fra dig til at vise billeder af dig, som andre har uploadet af dig, og som vises på klubbens og/eller DBU’s hjemmesider/apps/platforme.


Hvornår LANCERES fodboldpasset? 
Fodboldpasset lanceres i maj måned. Det er altså ikke muligt at se det og gøre noget inden da.

FÅR jeg som spiller direkte besked om Fodboldpasset? 
Ja, hvis du sørger for at have opdateret dine kontaktoplysninger! Allervigtigst e-mail adresse og mobil telefonnummer. Det er kun din klub (via deres ”KlubOffice”-system) eller dig selv, som kan rette dine data. Du gør det nemmest via profilsiden i Fodbold app’en eller via Mit DBU (login på DBU’s eller lokalunionernes hjemmesider). 

HVORDAN aktiverer jeg mit Fodboldpas? 
Som spiller skal du aktivere dit fodboldpas (fra maj). Når du er inde på dit fodboldpas OG har læst ”Vilkår og betingelser”, så er fodboldpasset aktivt. Det vil tydeligt fremgå, at passet er aktivt. 


HVORNÅR er Fodboldpasset gældende fra? 
Vi indsluser passet fra maj måned af, men reelt er det først OBLIGATORISK i forhold til spilleberettigelse pr. 1. august i år. 

HVOR ligger mit Fodboldpas? 
Dit Fodboldpas kommer til live på tre forskellige platforme: 
  • En ny spiller app, som kommer til at hedde DRIBLR, og som vil kunne downloades til Android og iOS enheder. App’en lanceres samtidig med fodboldpasset og vil indeholde mange spændende spillerting. Glæd dig! (Kun for spillere over 12 år).
  •  Fodbold app’en – se mere 

    her

    Findes til Android og iOS enheder.
  •  Mit DBU på web – login på en af hjemmesiderne (www.dbu.dk, www.dbujylland.dk, www.dbusjaelland.dk osv).
HVAD med børnespillere?
Alle børnespillere skal også have et aktivt fodboldpas (grundet overholdelse af databeskyttelsesloven). I praksis er det forældremyndighedsindehaver som logger ind – med barnets login - og aktiverer fodboldpasset (for børn under 13 år)

Hvad skal KLUBBERNE gøre?
 
Klubberne hjælper sig selv allerbedst, hvis de sørger for at oprette/vedligeholde valide e-mailadresser på deres medlemmer i KlubOffice. For klubber som ikke anvender KlubOffice som medlemssystem, er det vigtigt at pointere, at data trækkes fra KlubOffice og altså ikke fra Conventus, Klubmodul eller andre 3. parts systemer. Bemærk – fra de største 3. parts systemer findes muligheden for at overføre data elektronisk. Kontakt udbyderen herom. 

Bliv endnu klogere på fodboldpasset i den fulde FAQ.


Log ind