Kvindelandsholdet taber placeringskamp efter straffespark

Scoringstavlen viste vilde cifre 6-5 i Islands favør efter Danmarks sidste kamp ved Algarve Cup. Nederlaget til Island efter straffesparkskonkurrence placerer Kvindelandsholdet på en 10. plads ved årets turnering.

Årets træningsturnering på Algarve-kysten havde indtil i dag kun budt på et enkelt point til det danske kvindelandshold, så der var meget på spil i placeringskampen her til aften.

Danmark mødte Island for anden gang i turneringen, og de to hold spillede også som to mandskaber med yderst godt kendskab til hinanden. Første halvleg bølgede frem og tilbage med flest chancer foran den danske keeper Stina Lykke, der stod en pragtkamp og viste flere gode aktioner efter 100-procents-chancer hos den islandske offensiv.

Danskerne kom bedre med i det offensive spil efter pausen, hvor holdene kunne gå i omklædningsrummet uden scoringer. Frederikke Thøgersen, der ved dagens kamp havde fået startpladsen som spydspids, havde flere gode forsøg på den islandske keeper.

Sanne Troelsgaard var første kvinde på scoringstavlen, da hun efter lidt over 60 minutters spil tordnede et hovedstød ind i netmaskerne bag Islands keeper. 1-0 til Danmark og en tiltrængt jubelscene hos de danske spillere. Der gik dog ikke mere end et par minutter, før Island kunne udligne til 1-1 efter tumult ved et hjørnespark.

Tumult var der også få minutter efter, da Stine Larsen blandt venner og fjender i eget målfelt blev ramt i hovedet og måtte udgå af kampen. Hun blev efterfølgende syet med fire sting i underlæben.

Kampen sluttede uden sejrherrer, og så måtte tingene afgøres ved straffespark. Her blev danskerne snævert slået med 6-5 i alt. Du kan se alle målene og højdepunkter fra kampen lige her: