Fra 0 til 32 pigespillere på 6 uger

I forsommeren lagde Store Heddinge Boldklub, sammen med en klubrådgiver, en plan for, at efteråret 2018 skulle bruges på at opstarte en helt ny pigeafdeling. Med en klar plan, samt afholdelse af både Pigeraketten og Fantastisk Fodboldstart for piger, lykkedes det, i løbet af 6 uger, at gå fra 0 til 32 pigespillere i alderen 5-12 år

En fredag i august indbød Store Heddinge Boldklub alle 5-11-årige piger i lokalområdet til Pigeraketten, hvor 3 timer med fokus på sjov, fællesskab og fodboldglæde, gav en forsmag på, hvad det vil sige at gå til fodbold. 

Pigeraketten var startskuddet
Vi kunne da godt have lavet et åbent hus-arrangementet, men det havde kostet mange flere kræfter og var slet ikke blevet ligeså stor en succes, som det var for os at afholde Pigeraketten. Det særlige ved Pigeraketten er, at der kommer en varebil fyldt med sjove materialer, som vi ikke normalvis har adgang til i klubben og DBU’s instruktør, Sofie, guidede pigerne igennem med stor professionalisme, og var ovenikøbet en rigtig god rollemodel for pigerne – det havde bare ikke været det samme, hvis jeg selv skulle have ageret som instruktør”. Fortæller Mikkel Hoffmann-Rasmussen, der er Formand i Store Heddinge Boldklub. 

Udover Pigeraketten havde klubben også bestemt sig for at køre forløbet "Fantastisk Fodboldstart for piger", der startede den efterfølgende tirsdag. Her valgte alle 21 piger, der havde deltaget i Pigeraketten at møde op.

”Det gav så god mening at afholde Pigeraketten som startskud til forløbet Fantastisk Fodboldstart for piger – det burde alle klubber gøre” mener Mikkel Hofmann-Rasmussen.   

I løbet af de seks uger, hvor Fantastisk Fodboldstart for piger kørte kom flere og flere piger løbende til, da de deltagende piger tog veninder med, så det endte med, at hele 32 piger indmeldte sig i klubben efter forløbet. 

”Super nemt at afholde Pigeraketten”
Mikkel Hoffmann-Rasmussen mener, at når man som klub skal afholde Pigeraketten, er det vigtigste at have en træner og træningstider klar, så de nye piger føler sig godt taget i mod. 

Om arbejdsbyrden i forbindelse med Pigeraketten siger han: ”Som udgangspunkt er det super nemt at afholde Pigeraketten, da DBU kommer med det hele. Det eneste man skal gøre, er at sørge for at reklamere for arrangementet på Facebook, hænge plakater op og dele flyers ud på skoler, i fritidsordninger og i supermarkeder, finde de 10 hjælpere – vi brugte forældre og frivillige fra klubben, og det vigtigste: sørge for at have en træner parat til at tage imod de nye piger.” 

I forbindelse med et forældremøde, der blev afholdt efter fire træningsaftener var der en forælder, der meldte sig som træner og en anden som holdleder, så der nu er to pigehold i Store Heddinge Boldklub.

”Vi kommer til at søge om både Pigeraketten og Fantastisk Fodboldstart for piger igen til næste år – og vi kan kun anbefale andre klubber, at gøre det samme”
, slutter Mikkel Hoffmann-Rasmussen af.

Tilmeldingen til 2019-sæsonen er åben

Ønsker din klub at rekruttere pigespillere i alderen 5-11 år, enten for at styrke jeres eksisterende pigeafdeling eller opstarte en pigeafdeling, så er det netop nu muligt at ansøge om Pigeraketten i 2019.

Sæsonen starter i april og køre frem til september, med undtagelse af juli måned. 

Ansøgningsfristen for at komme med i den første turplan er fredag d. 30. november. Herefter er det muligt at ansøge om eventuelle ledige datoer. 

Ansøg allerede idag
Ønsker din klub at ansøge om Pigeraketten, kræver det blot at I udfylder dette skema

Mere information
Ønsker du at læse mere om Pigeraketten kan det gøres her

Ønsker du at læse mere om Fantastisk Fodboldstart for piger kan det gøres her

Spørgsmål
For spørgsmål til Pigeraketten, kontakt da Projektkoordinator Louise Poulsen på pigeraketten@dbu.dk eller på telefon 4634 0771.

For spørgsmål og ansøgning til Fantastisk fodboldstart for piger, kontakt din lokalunion på nedenstående mailadresser.

DBU Fyn: info@dbufyn.dk
DBU Jylland: Katrine Korsgaard - kors@dbujylland.dk
DBU København: Anja Kouly Lethin - anko@dbukoebenhavn.dk
DBU Sjælland: udvikling@dbusjaelland.dk
DBU Lolland-Falster: info@dbulolland-Falster.dk
DBU Bornholm: Morten Blem - blem@dbubornholm.dk


Log ind