MENU

DBU-formand glæder sig over Tyskland som vært for EM 2024

Tyskland får æren af at være vært for EM-slutrunden i 2024. Det blev i dag besluttet af UEFA’s eksekutivkomité, som dermed valgte et tysk værtsskab over buddet fra Tyrkiet, der også havde præsenteret et bud på EM-slutrunden i 2024.

I 2006 var Tyskland for VM-slutrunden, og 18 år efter får tyskerne endnu en stor slutrunde. Det er nemlig netop besluttet af UEFA’s eksekutivkomité, at det er Tyskland, der bliver vært for EM-slutrunden i 2024.

Det glæder DBU’s formand, Jesper Møller:

”Tyskland har tidligere vist sig som et fantastisk valg til at arrangere en stor fodboldslutrunde, og derfor ser vi frem til, at tyskerne endnu engang får ansvaret og skaber en stor fodboldfest, når de i 2024 er værter for EM,” siger Jesper Møller.

Tyskland har flere gange tidligere i fodboldhistorien været vært for slutrunder. EM i 1988 blev afholdt i Vesttyskland, mens både VM i 1974 og 2006 var på tysk grund, så det er en erfaren værtsnation, der får æren.

”Landet lever til fulde op til de krav, der kræves af en EM-vært, og vi er ikke et sekund i tvivl om, at det tyske fodboldforbund kan løfte opgaven på absolut tilfredsstillende vis. Vi ser frem til en god slutrundesommer i 2024 og forhåbentligt med dansk deltagelse på grønsværen,” siger Jesper Møller.

Log ind