DBU tilbyder samme vilkår i næste landskampe

Forhandlingerne mellem DBU og Spillerforeningen er indstillet. DBU har tilbudt ekstra sportslige tiltag for 4-5 mio. kr. om året – men uden at få en aftale på plads. Nu tilbyder DBU spillerne samme vilkår for de næste to kampe for at undgå bøder og udelukkelse

Der kommer ikke nogen ny landsholdsaftale for Herrelandsholdet før næste uges kampe – venskabskampen mod Slovakiet onsdag og Nations League-kampen mod Wales i Aarhus næste søndag. Forhandlingerne er indstillet, fordi der fortsat er stor uenighed om blandt andet de kommercielle rettigheder for landsholdet, som skal sikre indtjening til både spillerne og dansk fodbold bredt set.

Derfor har DBU’s bestyrelse i dag enstemmigt bedt DBU’s ledelse om at sikre afvikling af de to forestående landskampe. Dette omfatter blandt andet at tilbyde spillerne, at de kan få samme forhold som tidligere – hvad angår honorar, bonus, forsikring samt kok og behandlere. Derudover vil de kommercielle aktiviteter blive sat i bero, da der ikke er en ny aftale for disse. Til gengæld forventer DBU, at spillerne møder ind til de to kampe, så dansk fodbold ikke bliver ramt af mulig udelukkelse og kæmpe bøder fra UEFA.

DBU’s formand, Jesper Møller, beklager situationen efter dagens bestyrelsesmøde:

”Det er beklageligt og alvorligt, at der ikke er en ny landsholdsaftale. Vi må konstatere, at parterne står langt fra hinanden og at hele den danske model, hvor penge fra elite og landshold er med til at udvikle bredden, er truet. Herrelandsholdet er en vigtig del af fødekæden i dansk fodbold og er afgørende for, at vi kan investere i talentudvikling, pige/kvindefodbold og udviklingen af dansk fodbold bredt set. Det er et spørgsmål om fællesskab og solidaritet, som er bærende værdier i dansk fodbold,” siger han.

DBU og Spillerforeningen har forhandlet om en ny landsholdsaftale for Herrelandsholdet siden nytår – senest med en lang række møder i løbet af august. Under forhandlingerne har DBU tilbudt spillerne en række tiltag:

  • Kok både på hjemme- og udebane
  • Fortsat forøget og fleksibel behandler-stab
  • Forbedrede fly-forhold – heriblandt privatfly - i forbindelse med landskampe
  • Etablere hybridbaner som træningsanlæg for landsholdet

På det kommercielle område har DBU ønsket mere fleksible regler, så der er bedst mulighed for at tjene penge til fællesskabet, både til spillerne og til dansk fodbold. Indtægterne går både til at finansiere de ekstra udgifter til Herrelandsholdet men også til at skaffe flere penge til dansk fodbold samlet set. Det handler blandt andet om, at alle spillere stiller op til de fælles kampagner for landsholdets sponsorer. Det har spillerne sagt nej til blandt andet på grund af deres individuelle, private sponsorer. DBU har tilbudt at imødekomme spillerne på nogle af disse forhold, men selv efter dette, har det ikke været muligt at nå til enighed.

Derfor er forhandlingerne nu indstillet og DBU tilbyder nu spillerne at få gennemført de to forestående kampe med samme - eller forbedrede - vilkår. Vilkårene omfatter:

  • Honorar: 6300 kr. for at være i truppen mod Slovakiet og op mod 20.000 for at være i truppen mod Wales. Bonus på 12.000 kr. for sejr i hver af de to kampe.
  • Forsikring – 1450 kr. per spiller om dagen, samme forhold som tidligere.
  • Forbedrede flyforhold, heriblandt privatfly for holdet.
  • Kok til både hjemme- og udekampe.

Hvis spillerne melder afbud, må DBU’s ledelse sikre, at der er andre spillere, der stiller op til de to kampe. Det er altafgørende, at kampene spilles, siger DBU’s formand:

”Det altafgørende er nu, at de to landskampe bliver spillet. Bestyrelsen har derfor bedt DBU’s ledelse om, at de to landskampe bliver spillet med det stærkest mulige hold. Ellers risikerer vi store bøder og mulig udelukkelse fra UEFA,” siger Jesper Møller.

De 23 spillere skal inden søndag klokken 18 bekræfte, at de møder ind i landsholdslejren på mandag. Hvis de melder afbud, vil DBU - for at opfylde UEFA’s krav - udtage andre spillere til det bedst mulige hold. De spillere tilbydes at spille med samme tilbudte vilkår.

Efter de to næste landskampe vil DBU tage stilling til de fremtidige rammer for Herrelandsholdet.

LÆS MERE HER:

https://www.dbu.dk/nyheder/2018/august/dbu-har-tilbudt-spillerne-forbedrede-forhold


Log ind