Plads til fodboldspillere med handicap

I dag har DBU og Parasport Danmark givet håndslag på at forlænge det fælles samarbejde om at skabe plads til fodboldspillere med handicap i klubberne.

Ja, sådan! Kom nu videre! En gruppe forældre, søskende og venner klapper, når det blå-hvide 5-mandshold gør det godt til kampen. Og det gør de tit, spillerne, selvom de måske ikke er prototyperne på den almindelige fodboldspiller i Snekkersten IF. 

En af spillerne er 30-årige Pernille Hermansen, som har et udviklingshandicap. Hun har været en del af parasport-holdet i klubben i mange år, og netop sammenholdet med ligesindede har gjort, at hun fortsat har stor lyst til at komme til de ugentlige træninger:

“Det er det sociale, der betyder mest for mig, og jeg er altid glad, når jeg cykler hjem fra træning. Hvis ikke det her hold fandtes, ville jeg ikke spille fodbold,”
fortæller Pernille Hermansen. 

Plads til alle fodboldspillere 
For at give flere spillere som Pernille Hermansen mulighed for at spille fodbold på gode vilkår skriver DBU og Parasport Danmark i dag under på forlængelsen af en fælles samarbejdsaftale.

Formand for Parasport Danmark, John Petersson, siger:

“Det er vigtigt for Parasport Danmark at koble DBU's viden om fodbold med vores specialistviden om rekruttering, klassificering og træning af personer med handicap. Vi har særligt fokus på at skabe et fremtidigt fundament for CP-fodbold (cerebral parese-fodbold), på at undersøge mulighederne for at etablere blindefodboldtilbud, samt på at udvikle Special Olympics-fodboldtilbud for spillere med udviklingshandicap.”

Aftalen skal skabe de bedste rammer for fodboldspillere med handicap på både bredde- og eliteniveau. Det skal bl.a. ske ved at styrke klubberne med midler til træneruddannelse og klubudvikling, så de bliver bedre rustet til at tage imod og inkludere spillere med særlige behov. 

Bedre muligheder for rummelighed i klubberne

Snekkersten IF’s arbejde for at gøre plads til spillere med handicap bringer også glæde hos DBU, som ser frem til, at det gode samarbejde fortsættes:

“I de danske fodboldklubber skal der være plads til alle, fra de unge landsholdstalenter til mennesker, som har brug for en hjælpende hånd for at kunne indgå i et fællesskab omkring fodbolden. Derfor er vi glade for samarbejdet med Parasport Danmark, og for at klubberne får bedre mulighed for at give mennesker med funktionsnedsættelser positive oplevelser med fodbold,”, siger Bent Clausen, næstformand i DBU.  

Der oprettes en pulje på 100.000 kr. årligt, hvor DBU-klubber kan søge støtte til opstart af fodboldtilbud for mennesker med handicap – herunder kursusdeltagelse, besøg af trænere m.v

Log ind