Hvorfor har du valgt at være frivillig? Jeg er altid blev opdraget til, at frivillighed er en god ting, og at man skal hjælpe til, hvor man kan. Og så har fodbold altid været en af mine helt store interesser. Min far har været træner i rigtig, rigtig mange år, og jeg har også hjulpet ham. På et tidspunkt er jeg så blevet lidt bidt af det.


Hvor længe har du været frivillig?
Det har jeg været i lige knap 13 år. Ja, jeg startede som 16-årig.  


Hvad får du ud af at være frivillig?
Jeg kan godt lidt at hjælpe andre med nogle af de ting, jeg kan, i det her tilfælde fodbold. Det er fedt at lære fra sig. Det får jeg en masse ud af, og så det her med at være blandt andre mennesker. Jeg er egentlig en meget indadvendt person, men når det gælder fodbold, kan jeg virkelig godt lidt at være sammen med andre mennesker. Det gør, at jeg føler mig glad og ovenpå. Jeg synes, at mine timer i klubben er rigtig godt givet ud.


Hvad er det dit frivillige arbejde går ud på?
Det er lidt svært at forklare, men jeg er personen, der lytter til de unge og snakker med dem. Vi har jo det her projekt mellem Herlev Kommune og fodboldklubben B1973, som er for unge i 20’erne, hvor livet ikke har været helt gnidningsfrit. Jeg hjælper dem og giver dem gode råd, hvis der er brug for det. De kan gå til mig med spørgsmål om job, uddannelse og meget andet. Jeg forsøger at hjælpe dem med at se verden fra et andet perspektiv. Og så er jeg der hver dag.  


Hvorfor har du valgt at være frivillig?
Da jeg gik på pension efter mange år, hvor jeg havde haft et spændende og aktivt arbejdsliv med mange interessante projekter, så begyndte jeg at kede mig lidt. Min datter fik så en god idé. Hun sagde – hvad med at lave noget frivilligt arbejde? – Jeg kontaktede så Herlev Kommune, og så udviklede det her spændende projekt sig, hvor jeg kan bruge mine erfaringer som underviser til at hjælpe de her unge mennesker. Det har jeg så været i gang med de sidste fire år.


Hvad giver det dig at være frivillig?
Jeg har næsten hele livet arbejdet på voksenuddannelser og har mange, mange års erfaringer med at arbejde med unge mennesker. Det er jeg glad for at kunne bruge som frivillig. Jeg synes grundlæggende, det frivillige arbejde, jeg laver, er spændende og givende.


Hvad laver du som frivillig?
Jeg er dommer. Jeg startede som frivillig dommer i min lokale klub, hvor jeg dømte mange af min lillebrors kampe, nu har jeg så fået taget mit dommerkort, så nu får jeg lidt lønkroner for det. Jeg har gerne en 3-4 kampe om ugen rundt omkring Herning-området. Det er primært U13, U14 og U15 kampe.


Hvorfor har du valgt at blive dommer?
Jeg synes, det er sjovt. Og så håber jeg på, at jeg fremadrettet kan bruge det i erhvervslivet. Det giver mig i hvert fald nogle erfaringer i konflikthåndtering. Derudover er jeg jo leder på banen, når kampen er i gang. Jeg har ansvaret for de 22 spillere fra kampstart til slutføjtet.


Hvad håber du på at få ud af arbejdet som dommer?
Jeg har ambitioner om at arbejde mig op igennem systemet og forsøge at komme så langt som muligt i dommerverdenen.


Er der andre ting, du får ud at dømme?
Jeg ved godt, det lyder mærkeligt, men jeg synes faktisk, det er ret fedt at dømme. Der er jo en del fordomme om faget. Der er mange, der tænker, at dommere er ældre mennesker, der har brug for briller, men det passer slet ikke. Jeg bliver personligt kun mødt med smil og passion for sporten. Derudover får jeg noget motion, og så synes jeg, at ansvaret er både sjovt og spændende.