Det danske U21-landshold har taget fem sejre ud af fem mulige i EM-kvalifikationen og har dermed taget et stort skridt på vej mod endnu en dansk U21-EM-slutrunde i 2021. I marts venter en nøglekamp ude mod Rumænien, og derfor er landstræner Albert Capellas godt tilfreds med muligheden for en træningstur til Tyrkiet fra 7. – 13. januar.

Her er det primært spillere fra den danske Liga, som landstræneren har til rådighed efter aftale med klubberne.

På turen er der derfor en del nye navne med. Således er hele ni spillere fra årgang 2000 eller 2001:

”Det er en rigtig god mulighed for os trænere at se nogle af de unge spillere, der er på vej op. De ligger i periferien af vores landshold og kan i fremtiden udgøre det nye U21-landshold. Vi følger løbende spillerne, og turen her er derfor en god lejlighed til at lære dem lidt bedre at kende på og uden for banen. De får samtidig lejlighed til at møde os og blive introduceret til de værdier og principper, vi arbejder efter på U21-landsholdet, ligesom de får muligheden for at vise os, hvad de står for,” forklarer Albert Capellas.

Udover nye navne som New York RB’s Mathias Jørgensen, Nikolas Dyhr fra FC Midtjylland og Lukas Klitten fra AaB er der også flere genkendelige navne på listen – herunder Brentfords Luka Racic, der er tilbage fra en længere skade:

”Det er rigtig godt at se Luka tilbage fra hans skade, der har holdt ham ude af vores hold. For ham og de andre nuværende U21-spillere handler turen i høj grad om at få bygget yderligere på i forhold til de EM-kvalifikationskampe, der venter i marts og i efteråret 2020. Vi skal hele tiden stræbe på at lægge på vores spillemæssige fundament,” siger Albert Capellas.

Danmark møder undervejs Slovakiet den 12. januar. Noget, som cheftræneren glæder sig til, fordi han kan se de nye spillere an i kamp:

”Slovakiet er en rigtig god mulighed for at se vores spillere i kamp og ikke kun på træningsbanen. Vi kommer efter planen til at give kampminutter til alle. Både da det jo er i vinteroptakten, og vi skal passe på spillerne, men også fordi det er en god mulighed for, at alle får mulighed for at vise sig frem,” slutter U21-cheftræneren.

Første EM-kvalifikationskamp for U21 i det nye år ligger den 31. marts, hvor Danmark møder gruppens nummer to, Rumænien.

Se truppen herunder - få yderligere statistik på truppen her

Trupudtagelse U21tyrkiet