MENU

Fodboldformænd satser på kvinde-VM til Norden i 2027

I mere end et år har de nordiske fodboldforbund arbejdet på sammen at byde på en stor international turnering. Nu starter det reelle arbejde med at kortlægge muligheden for et kvinde-VM på nordisk grund i 2027.

AF: DBU kommunikation//

Drømmen og ambitionen om en stor international turnering til de nordiske lande er blevet konkretiseret på det seneste møde mellem de seks nordiske fodboldforbund (Danmark, Færøerne, Island, Finland, Norge og Sverige). Nu begynder arbejdet med at undersøge muligheden for at byde på VM for kvinder i 2027.

FIFA er positive over for en mulig fælles afholdelse af deres turnering i fremtiden, og det har åbnet for muligheden for forbundenes ambition om at sikre en stor turnering på tværs af de nordiske lande.

Indtil videre er der enighed blandt landene om, at en turnering på nordisk grund først og fremmest skal baseres på landenes værdier. Herfra handler det om at kortlægge, hvor mange af de nordiske fodboldstadioner der kan opfylde FIFA´s krav til et kvinde-VM. Helt sikkert er det dog, at de mange aktiviteter for fans, medier og andre interessenter lægger op til, at man spreder turneringen ud over flere af Danmarks nabolande.

”Muligheden for et VM på nordisk grund giver mange muligheder for at sikre en fantastisk oplevelse for de mange fodboldfans, man kan tiltrække med sådan et stort event. Det åbner samtidig dørene for i endnu højere grad at styrke det i forvejen solide nordiske fællesskab på tværs af landegrænser og vil kunne give masser af inspiration til piger og kvinder, der er lige så vilde med fodbold, som vi er i det nordiske samarbejde,” siger Jesper Møller, formand for DBU.

Pilotprojektet med at undersøge mulighederne for et kvinde-VM har fået navnet ”Vision 2027”. Den første fase af arbejdet går ud på at kortlægge hvilke byer og stadions, der vil være interesseret i at tage del i undersøgelsen.

DBU har desuden påbegyndt arbejdet med at nedsætte en gruppe, der skal undersøge muligheden for at sikre EM for kvinder i 2025 til Danmark. Læs mere her. 

Log ind