Fællesskab, sundhed og motion. Mange grundlæggende værdier er ens, selvom det ikke er oplagt for et fodboldforbund og en hjælpeorganisation for udsatte børn. Men DBU og Julemærkefonden har mere tilfælles, end man skulle tro.

Hos begge organisationer er sammenhold og sunde vaner en stor del af hverdagen. Der er plads til alle, og dét at være en del af noget større giver mening.

Derfor glæder det også DBU’s næstformand Bent Clausen, at DBU har kunnet hjælpe Julemærkefonden til den flotte donation på 50.000 euro:

”Det er fantastisk, at UEFA har gjort det muligt, at vi kunne være med til at få denne donation til at ende hos Julemærkefonden. De gør et kæmpe stykke arbejde for børn, der ikke har de nemmeste forudsætninger. Så det er skønt, at vi kan støtte Julemærkefondens stærke arbejde, der hver dag gør en forskel for børnene,” fortæller Bent Clausen.

Hos Julemærkefonden er fodbold heller ikke en helt fremmet størrelse. Hvert år afholder landets fem Julemærkehjem et intern fodboldstævne, hvor vinderen har hjemmebanefordelen til næste års stævne. Derudover er fodboldprojektet ’11 for Health’, som er et 11 ugers forløb med to fodboldtræninger om ugen, også blevet introduceret til nogle af børnene på Julemærkehjemmene.

Søren Ravn Jensen, direktør for Julemærkefonden, jubler over den store donation:

”Det er herligt, at UEFA har valgt os som en af donationsmodtagerne. Vi er glade for, at DBU har gjort det muligt for os, og jeg håber, at det her kan give os et endnu tættere samarbejde i fremtiden. Det er penge, som alle i og omkring Julemærkefonden kommer til at mærke, så det er en fantastisk nyhed,” siger Søren Ravn Jensen.

UEFA Foundation for Children arbejder for børn, der lever under udfordrende og svære betingelser. Tidligere har Mary Fonden og DIF get2sport modtaget donationer som anerkendelse af deres arbejde for børn.

UEFA har fundet 20 prismodtagere blandt de 55 medlemslande. Hvis du ønsker at se de andre modtagere, kan du gøre det her.