Til efteråret stopper Peter Rudbæk som trænerudviklingschef efter 15 år i jobbet. Han bliver afløst af den 49-årige Kenneth Heiner-Møller, der kommer med mange års erfaring som både klub- og landstræner, for både det danske Kvindelandshold og senest det canadiske kvindelandshold, hvor han ligeledes var sportschef i det canadiske fodboldforbund.

Fodbolddirektør Peter Møller er meget begejstret over muligheden for at hente Kenneth Heiner-Møller tilbage til Danmark med hans store erfaring.

”Dansk fodbold er blandt de førende i verden i træneruddannelse og udvikling af hele trænerområdet. Vi er glade for at få så erfaren en mand, der kan fortsætte det stærke arbejde, som Peter Rudbæk og hans team har gjort de senere år. Kenneth har mange gode kvaliteter som menneske og leder. Hans store faglighed og fodboldviden samt erfaring både som spiller, træner og uddannelse vil komme dansk fodbold til gavn de kommende år,” siger Peter Møller.
 
Kenneth Heiner-Møller har selv været professionel fodboldspiller i de danske klubber B1903, Ølstykke, Vejle, B93 og AGF samt i ungarske Ferencvaros. Som træner har han stået i spidsen for en række ungdomshold i B93 og Lyngby, hvorefter han førte Brøndbys kvindehold til mesterskabet og deltagelse i Champions League.
Fra 2006 til 2013 var han landstræner for Kvindelandsholdet og deltog i to EM-slutrunder – i 2013 med bronzemedaljer som flot resultat. I perioden 2013-2015 var han konsulent i Team Danmark med fokus på netop uddannelse og udvikling.
Siden 2015 har han været først assistenttræner og dernæst cheftræner for Canadas kvindelandshold, der i perioden har vundet OL-bronze og sølv ved de Nordamerikanske mesterskaber.
 
Kenneth Heiner-Møller glæder sig meget til opgaven og roser det store arbejde, der er udrettet med trænerudviklingen i dansk fodbold de senere år:
 
”Trænere er en vigtig faktor for dansk fodbold. Det er dem, der får børnene til at elske fodbold. Det er dem, der skaber nye talenter til vores klubber og landshold. Og det er dem, der bidrager til at udvikle dansk fodbold, så vi bliver endnu bedre – både på klubplan og på landshold. Jeg har kæmpe respekt for det arbejde, som Peter Rudbæk og hans team har gjort, og jeg glæder mig til at bygge videre på det,” siger Kenneth Heiner-Møller.
 
I Canada har Kenneth Heiner-Møller fungeret både som landstræner for kvindelandsholdet og som sportschef med en række opgaver inden for udvikling og uddannelse. Før sin afrejse til Canada var han del af styregruppen for Idrættens Trænerakademi i DIF samt projektleder for ’Team Danmarks Sportschefuddannelse’.

Han glæder sig til at bruge sine erfaringer både som spiller, træner og sportschef i tæt samarbejde med trænere på alle niveauer.

”Jeg glæder mig til at være del af trænerudviklingen i dansk fodbold og samle, generere og kvalificere viden og erfaringer til trænere på tværs af hele landet. Og så glæder jeg mig til at arbejde sammen med passionerede kolleger i DBU, Divisionsforeningen, Kvindedivisionsforeningen, Lokalunionerne, klubberne og alle andre dele af dansk fodbold,” siger han.
 
Kenneth Heiner-Møller tiltræder 1. september, hvor Peter Rudbæk efter aftale fortsætter i DBU september ud, for at kunne overlevere til sin efterfølger.