DBU’s Breddekomite har vedtaget ny turneringsstruktur i Danmarksserien (herrer) og DBU’s Kvindeeliteudvalg har vedtaget ny turneringsstruktur i kvindernes 1. division i sæsonen 2020/2021, begge efter indstilling DBU’s turneringsadministration.

Danmarksserien fungerer i den kommende sæson som bufferrække med 44 hold i stedet for de normale 40 hold, hvor der skal findes 16 nedrykkere. Det sker på baggrund af DBU’s Bestyrelses beslutning om at suspendere nedrykningen fra Danmarksserien i 2019/2020-sæsonen og Divisionsforeningens beslutning om kun at sende to hold ned fra 2. division i stedet for de oprindelige fem.

Turneringsstrukturen for Danmarksserien
Modellen for Danmarksserien ser således ud:

 • Ligelig fordeling af de 44 hold med 22 på hver side af Storebælt (uagtet at den endelige geografiske fordeling måtte være 23 hold og 21 hold)
 • Fire puljer á 11 hold
 • Holdene møder hinanden ude og hjemme i grundspillet - 20 kampe fordelt på 22 runder
 • Nr. 1 til 4 efter grundspillet samles i to puljer med otte hold i hver (pulje 1 og 2 + pulje 3 og 4), hvor holdene spiller ude og hjemme mod de fire hold fra den modsatte pulje = otte kampe. Holdene tager alle optjente point og målscore med over i slutspillet.
 • Der rykker to hold op fra hver pulje = fire oprykkere
 • Nr. 5 til 11 efter grundspillet samles i to puljer med 14 hold i hver (pulje 1 og 2 + pulje 3 og 4), hvor holdene møder holdene fra den modsatte pulje én gang = syv kampe (topholdene får én ekstra hjemmekamp). Holdene tager alle optjente point og målscore med over i slutspillet.
 • De 16 nedrykkere fordeles afhængigt af den geografiske placering hos de otte nedrykkere fra 2. division

Dermed er der fra sæson 2021/2022 igen er 40 hold fordelt med 20 hold på hver sin side af Storebælt. Optimalt set sker dette med otte nedrykkere i øst og otte i vest – alternativt op til 11 nedrykkere øst/vest og 5 øst/vest.

Turneringsstrukturen for kvindernes 1. division
Kvinde 1. division afvikles lige som Danmarksserien med fire hold mere end normalt i den kommende sæson.
Strukturen for kvinde 1. division i 2020/2021 ser ud som følger:
 • 20 hold inddeles i fire puljer á fem hold.
 • Holdene møder hinanden to gange, hjemme og ude, hvilket giver otte kampe fordelt på ti runder. Herefter dannes henholdsvis to rækker med fire hold (grundspil oprykning, øst og vest). Nr. 1 og 2 i denne række (i alt fire hold) rykker op i forårets kvalifikationsspil om to pladser i Gjensidige Kvindeliga.
 • Med de resterende 12 hold dannes to rækker (grundspil nedrykning øst og vest) med seks hold i hver af holdene fra nr. 3 til 5 i de to geografiske puljer. I 1. division øst og vest spilles der om point til forårets nedrykningsspil. Holdene spiller 2 gange, ude og hjemme, mod de hold fra den modsatte pulje, mens resultaterne mod holdene fra samme pulje tages med videre i den nye turnering.
 • Sammen med de fire hold, der ikke kvalificerede sig fra grundspil oprykning, øst og vest, samles de 16 hold i to puljer og spiller for at undgå nedrykning til Kvindeserien.
 • De fire nederste hold i hver pulje rykker ned i Kvindeserien og erstattes af i alt fire oprykkere fra Kvindeserien (2 fra Øst og 2 fra Vest)

Dermed vil der igen fra sæsonen 2021/2022 være 16 hold i kvinde 1. division