Tirsdag den 16. juni var der lokalopgør i 3F Superligaen. Hobro skulle en smule syd på, da de gæstede Cepheus Park i Randers. I det 51. minut stoppede forsvarsspilleren Simon Skou Jakobsen på ulovlig vis en angribende Randers-spiller, hvilket kampens dommer, Mikkel Redder, tangerede til et straffespark til hjemmeholdet og et rødt kort til Hobro-spilleren.

Hobro IK har efterfølgende appelleret kendelsen til Fodboldens Disciplinærinstans med henblik på at få karantænepointene nedsat.

Dommer Mikkel Redder har efterfølgende set Tv-billederne igennem og erkender, at holdesituationen ikke fortsætter ind i feltet, men stopper udenfor. Holdesituationen er dog stadig berøvelse af en oplagt målchance, hvilket, når der er tale om holdesituationer, skal medføre rødt kort ifølge Fodboldloven.

Derfor mener Mikkel Redder, at det korrekte kald havde været et frispark og et rødt kort. Kampens dommer fastholder derfor sin vurdering af sanktionen for holdesituationen. Fodboldens Disciplinærinstans er enige i Mikkel Redders vurdering og finder ikke, at den omstændighed, at dommeren har fejlvurderet åstedsplaceringen for forseelsen (inden for eller uden for straffesparksfeltet) har nogen betydning for sanktionsfastansættelsen.

Det betyder derfor, at det røde kort og de dertilhørende karantænepoint er uændret for Hobro-spilleren Simon Skou Jakobsen efter kampen mod Randers FC tirsdag den 16. juni.

Du kan læse kendelsen i sin helhed her.